سئو به مجموعه فرآیندها و روشهایی گفته میشود که به منظور بهبود رتبه یک وبسایت در نتایج موتورهای جستجو انجام میشود. این فرآیند میتواند از دو نوع داخلی و خارجی باشد. سئو داخلی به مجموعه فعالیتهایی گفته میشود که درون خود وبسایت صورت میگیرد، در حالی که سئو خارجی به فرآیندهایی اشاره دارد که برای افزایش پوشش و لینک سازی به خارج از وبسایت انجام میشود.
در این مقاله، تفاوتهای بین سئو داخلی و خارجی را بررسی خواهیم کرد و به مزایا و معایب هرکدام اشاره خواهیم کرد. همچنین، روشهایی که برای بهینهسازی وبسایت با استفاده از سئو داخلی و خارجی وجود دارد را بررسی خواهیم کرد.
به نظر شما اصلی ترین تفاوت سئو داخلی و خارجی در چه مواردی است؟ موتورهای جست و جو به هنگام ارزیابی سایت شما در مقایسه با سایتهای دیگر در وب، به چه معیارهایی توجه می کنند؟
- سئو داخلی (On Page SEO) با محتوایات و ابزارهای داخل وبسایت مرتبط بوده و به داخل سایت توجه می کند.
- سئو خارجی (Off Page SEO) به این موضوع که وب سایت شما چقدر معتبر و محبوب است توجه می کند.
کلمات و یا عبارات کلیدی که باعث می شود در آنها رتبه کسب کنید از عوامل سئو داخلی (On Page) هستند. ولی میزان رتبه ای که در آن کلمات کسب کنید، مربوط به عوامل سئو خارجی (Off Page) است.
برای رسیدن به صفحه اول گوگل شناخت تفاوت سئو داخلی و خارجی و به کارگیری آنها مهم است.
سئو داخلی (On Page SEO) چیست؟
سئو داخلی یعنی بهینه سازی بخشهای مختلف وب سایت که به صورت مستقیم بر رتبه بندی سایت شما در موتورهای جستجو اثر دارند. سئو داخلی شامل کارهایی است که شما کنترل آنها را در دست دارید و این موارد را روی وب سایت خود پیاده سازی کنید و تغییرات لازم را انجام دهید. مهم ترین چک لیست سئو داخلی یا On-Page-SEO که به راحتی می توانید در وبسایت خود انجام دهید، شامل موارد زیر است:
تگ H1
در بحث تولید محتوا عنوان H1 معمولا بزرگ ترین کلمات موجود در صفحه هستند و به همین دلیل، موتورهای جستجو کمی بیشتر از عناصر دیگر صفحه به آنها بها میدهند. یک روش خوب این است که کلمات کلیدی که در بحث تحقیق کلمه کلیدی به دست آوردیم را در داخل این عنوان ها قرار دهیم به شرطی که ضمن این کار بتوانید به خوبی هدف اصلی محتوای خود را به مخاطبان انتقال دهید.
ساختار URL
کلمات کلیدی را در URLهای خود قرار دهید. توجه کنید که برای گنجاندن کلمات کلیدی در URLهای فعلی خود، نیازی به تغییر آنها نیست. نباید URL قدیمی خود را به هیچ عنوان تغییر دهید، مگر اینکه بخواهید مسیر قدیمی آن ها را به مسیر جدید تغییر دهیدیعنی همان ریدایرکت . حتما قبل از انجام این کار با یک متخصص مشورت کنید.
در صورت لزوم تغییر آدرس صفحات بنا به دلایل مختلف مانند آپدیت سایت و در برخی مواقع حتی تغییر دامنه، به منظور از بین نرفتن اعتبار صفحه ای که ممکن است ماه ها و سال ها برای آن زحمت کشیده شده است تا برای موتور های جست و جو شناخته شود، می توانید از ریدایرکت 301(Redirect 301) استفاده کنید. این کار موتور های جست و جو و ربات ها را با تغییر دادن آدرس، به آدرس جدید انتقال می دهد.
متن Alt برای تصاویر
هر سیستم مدیریت محتوایی باید به شما این اجازه را بدهد که چیزی به نام “Alt text” برای تصاویر وب سایت خود اضافه کنید. این متن برای بازدید کنندهی معمولی قابل رویت نیست. در واقع متن Alt توسط نرمافزار (Screen reader software) برای درک محتوای تصاویر شما استفاده میشود.
موتورهای جستجو نیز در بررسی تصاویر به روشی مشابه عمل میکنند. بنابراین وجود برخی کلمات کلیدی مرتبط با تصاویر، به موتورهای جستجو کمک خواهد کرد تا محتوای صفحه شما را بهتر درک کنند.
بارگذاری سریع صفحات
گوگل قصد دارد در حد امکان به کاربران خود کمک کند تا به سرعت به آنچه که به دنبال آن هستند دست پیدا کنند، و به این طریق بهترین تجربه کاربری را برای آن ها رقم بزند. بنابراین بهینه سازی صفحات برای بارگذاری سریعتر، به رتبه سایت شما در نتایج جستجو کمک خواهد کرد.
محتوای صفحات
محتوای صفحات شما باید برای کاربران مفید باشد. بهترین گزینه محتوای همیشه سبز است. اگر آن ها در جست و جوی موضوعی خاص، به صفحه ی شما مراجعه کنند، با در نظر گرفتن کلمات کلیدی باید بتوانند چیزی که به دنبال آن بودند را به راحتی پیدا کنند. محتوای صفحات باید به گونه ای باشد که به راحتی قابل خواندن بوده و همچنین برای مخاطبان ارزشمند باشد. گوگل از راههای مختلفی محتوای شما را، از نظر اینکه تا چه حد مفید است، ارزیابی می کند.
لینک دهی داخلی برای بهبود SEO
لینک دهی داخلی به صفحات دیگری از خود وب سایت می تواند هم برای کاربران و هم برای موتورهای جست و جو مفید باشد. On-Page SEO این اطمینان را میدهد که سایت شما میتواند هم توسط مشتریان بالقوه و هم توسط رباتهای موتور جستجو خوانده شود.
اگر On-Page SEO شما به خوبی انجام شود، موتورهای جستجو میتوانند به راحتی صفحات شما را دسته بندی کرده، موضوع سایت شما را درک کنند، و به راحتی ساختار و محتوای وب سایت شما را بررسی کنند، بنابراین سایت شما را بر این اساس رتبه بندی خواهند کرد.
Off-Page SEO چیست؟
Off-Page SEO به افزایش اعتبار دامنهی شما از طریق لینک دهی به وب سایتهای دیگر تمرکز دارد. بزرگ ترین فاکتور Off-Page SEO تعداد و کیفیت بک لینک های (Backlink) داده شده به وب سایت شما می باشد. برای ایجاد بک لینک می توانید از راهکارهای زیر استفاده کنید.
- ایجاد محتوای عالی که به دلیل ارزش بالای آن مردم بخواهند وبسایت خود را به آن لینک بدهند.
- اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی به طوری که لینک سایت شما را نمایش دهد.
- Guest Blogging در وبسایت های مرتبط با حوزه ی کاری شما، به طوری که این پستها دارای بک لینک Backlink به وبسایت شما باشند. گست بلاگینگ یا بلاگ نویسی مهمان عبارت است از به نمایش گذاشتن توانایی بلاگ نویسی خودتان در بلاگ شخص دیگری که با این کار همراه با گرفتن بک لینگ می توانید ترافیک را از سایت میزبان به سایت مهمان یعنی خودتان انتقال دهید.
اینکه تعداد لینکها هنوز هم اهمیت دارند، اما تولیدکنندگان محتوا و متخصصان SEO به این مساله پی برده اند که اکنون کیفیت لینک ها مهمتر از تعداد لینک ها می باشند. و به همین ترتیب ایجاد محتوایی که قابلیت اشتراک گذاری داشته باشد، اولین گام در به دست آوردن لینک های ارزشمند و بهبود Off-Page SEO محسوب می شود.
برخی سئوکاران بر این باور هستند که خرید لینک یک روش جایگزین برای لینک سازی است، اما امروزه گوگل شما را به دلیل خرید لینک برای دستکاری رتبه صفحاتتان جریمه می کند. درنتیجه کیفیت لینک سازی در مقایسه با تعداد آن، اهمیت بیشتری دارد.
کدام بهینه سازی سئو مهم تر است؟ سئو داخلی یا سئو خارجی؟
برای بهبود رتبه و کیفیت وبسایت خود نباید فقط به یکی از آنها بسنده کرد بلکه این دو درکنار همدیگر عامل اصلی افزایش کیفیت وبسایت و رتبه آن در بین موتور های جست وجو هستند. به طور کلی متخصصین سئو بر این عقیده اند که ابتدای امر بر روی سئو داخلی نسبت به سئو خارجی بیشتر تمرکز شود.
توازن بین سئو داخلی و سئو خارجی به وب سایت شما کمک خواهد کرد تا هم مخاطبان آن و هم موتورهای جستجو بتوانند به خوبی محتوای آن را درک کنند و به این شکل رتبهبندی شما بهبود پیدا می کند تا به تدریج بهترین نتیجه را در گوکل بگیرید.