چک لیست سئو داخلی چیست؟ بیایید از بحث داغ این روزها یعنی کرونا به موضوع اصلی مقاله برسیم. امروزه با شیوع ویروس کرونا مشاغل زیادی با تعطیلی مواجه شده اند؛ اما از طرفی بسیاری از کسب و کارهای اینترنتی رونق زیادی پیدا کرده اند. در گذشته، کسب و کارها شکل سنتی داشته و نیازی به مهارت جذب و حفظ مشتری به شدت امروز احساس نمی شد؛ اما امروزه به دلیل آشنایی مردم با فضای وب و رقابت شدید کسب و کارهای اینترنتی، داشتن مهارت های کافی و لازم حرف اول را برای هر کسب و کار موفق می زند. شما بعنوان صاحب یک وبسایت، برای رونق کسب و کار اینترنتی خود باید قادر باشید صفحه خود را به نحوی مدیریت کنید تا در فضای به شدت رقابتی امروز پیشتاز باشید و دیده شوید.

یکی از راه های رسیدن به موفقیت در حوزه کسب و کارهای اینترنتی، داشتن مهارت کافی در سئو صفحات وبسایت می باشد. با نگاهی به آگهی های استخدام سایت های کاریابی، متوجه می شوید که چه تب داغی بازار استخدام نیروهای سئوکار را فرا گرفته است. این تب داغ و تشنگی بازار، اهمیت موضوع سئو را نشان می دهد که هر سئوکاری می تواند با استفاده از این فرصت، گوی سبقت را از دیگر رقبا برباید و حرف جدیدی برای گفتن داشته باشد. برای درخشیدن در این حوزه و همچنین پیشرفت کسب و کارهای اینترنتی، اجرای تکنیک های سئو داخلی از اهمیت بالایی برخوردار است. من در این مقاله با ارائه چک لیست سئو داخلی، قدم به قدم با شما دوستان سئو کار و دارندگان کسب و کارهای اینترنتی همراه می شوم تا مسیر موفقیت را با سرعت بیشتری طی کنید. پس لطفا با من همراه باشید.

سئو داخلی چیست؟

سئو داخلی به کلیه اقدامات بهینه سازی فضای داخلی وبسایت گفته می شود که هدف اصلی آن، ارتقا رتبه سایت در نتایج گوگل است.

اهمیت سئو داخلی

سئو داخلی (on-page seo)از این نظر اهمیت دارد که با اجرای تکنیک های آن به راحتی می توانید رتبه سایت خود را در نتایج گوگل بالا برده و ترافیک ارگانیک بیشتری را ایجاد نمایید.

چک لیست سئو داخلی (on-page seo)

چک لیست سئو داخلی منبع ارزشمندی از اطلاعات قابل استفاده در بحث بهینه سازی وبسایت است. با اعمال چک لیست داخلی مسیر سئو را میانبر خواهید زد.

1- تحقیق کلمه کلیدی برای یافتن کلمه کلیدی برتر انجام دهید

گام اول در سئو داخلی، انجام تحقیق کلمه کلیدی است. در این مرحله شما به گنجینه با ارزشی از کلمات و عبارات دست خواهید یافت که نشان می دهد کاربران و مخاطبان شما با استفاده از این عبارات و کلمات، خدمات و محصولات شما را جستجو می کنند.

بهترین کلمه کلیدی باید دارای این ویژگی ها باشد:

2- برای محتوای خود تنها یک کلمه کلیدی اصلی انتخاب کنید

پس از انتخاب کلمه کلیدی خود، آن را تنها برای یکی از صفحات محتوای سایتتان در نظر بگیرید.

3- کلمه کلیدی را تنها در یک صفحه هدف قرار دهید

هر کلمه کلیدی را فقط در یک صفحه از سایت خود، هدف قرار دهید. هدف قرار دادن یک کلمه کلیدی در بیش از دو صفحه از سایت، مشکل canibalization یا ناکارآمدی کلمات کلیدی را در پی خواهد داشت. canibalization به مفهوم عدم توانایی موتورهای جستجو در شناخت صفحه مهم تر شما است. دقت کنید که این مسئله بر روی رتبه بندی صفحات شما تاثیر منفی خواهد گذاشت.

4- سه تا پنج کلمه کلیدی مرتبط برای هر کدام از محتوای خود پیدا کنید

کلمات کلیدی مرتبط، کلمات و عباراتی هستند که از نظر معنایی با کلمه کلیدی اصلی هم معنی و مترادف هستند. با انجام تحقیق کلمات کلیدی، سه تا پنج کلمه کلیدی مرتبط با کلمه کلیدی اصلی تان پیدا کنید. نام دیگر این کلمات کلیدی مرتبط، (LSI) یا کلمات کلیدی نمایه سازی معنایی نهفته است.

5- بهینه سازی عنوان با کلمه کلیدی اصلی

عنوان صفحات خود را به گونه ایی انتخاب کنید که برای موتورهای جستجو و کاربران قابل فهم و جذاب باشند.

برای بهینه سازی عنوان صفحه به این نکات توجه کنید:

6 – قرار دادن عنوان در تگ H1

عنوان را در تگ H1 قرار دهید. با این کار به موتورهای جستجو اعلام می کند که تگ H1، عنوان صفحه و موضوع محتوای شماست. تگ H1 در جذب کاربر تاثیر بسزایی دارد، پس باید در انتخاب آن دقت نظر داشت. عملکرد تگ H1 در مورد کاربر، دقیقا مثل عملکرد طعمه قلاب ماهیگیری نسبت به ماهی است.

7- غنی سازی محتوا

غنی سازی محتوا یعنی داشتن دانش کافی از موضوع محتوا و توضیح کامل آن به کاربر به گونه ایی که تمام ابهامات کاربر از بین برود. در این خصوص شما باید از محتواهای تخصصی و کامل استفاده کنید. دقت داشته باشید که هرچه مقالات شما تخصصی تر و کامل تر باشد گوگل علاقه بیشتری به آن نشان می دهد. پس از آپدیت الگوریتم های گوگل در سال 2021، وب سایت هایی که محتوای کوتاه و ضعیف تری داشتند، رتبه خود را از دست داده اند.

8- تولید محتوای با کیفیت

اینکه هدف شما از سئو، قرار گرفتن در رتبه های برتر نتایج گوگل است هیچ ایرادی ندارد اما شما باید به مورد بسیار مهم دیگری هم دقت نظر داشته باشید؛ مخاطب. شما باید برای کاربران خود ارزش و احترام قائل باشید و برای آنها محتوایی با کیفیت تولید کنید بطوریکه پاسخگوی نیاز آنها باشد.

9- تولید محتوای یونیک

محتوای یونیک محتوایی اصیل و به دور از هر کپی کاری است. با ارائه محتوای یونیک و یا بعبارتی محتوای تک، احتمال موفقیت خود را بیشتر می کنید. موتورهای جستجو مخالف کپی کاری هستند و در صورت مواجه با آن، سایت شما را مجازات خواهند کرد.

10- ساده و روان نویسی

جملات و پاراگراف های خود را خیلی بزک نکنید. استفاده از کلمات قلمبه و سلمبه، محتوای شما را نامفهوم و مخاطب شما را خسته می کند. ساده و روان بنویسید تا مخاطبان شما از هر گروه سنی و سواد، مفهوم محتوای شما را درک کنند.

11- استفاده به اندازه از کلمه کلیدی

کلمه کلیدی را زیادی به خورد موتورهای جستجو ندهید. این تفکر که با استفاده زیاد از کلمه کلیدی رتبه برتری کسب خواهید کرد قدیمی شده است. الگوریتم های جدید موتورهای جستجو معادلات قبل را به هم ریخته اند. موتورهای جستجو دیگر میلی به دیدن زیاد کلمه کلیدی ندارند؛ پس، از کلمه کلیدی به اندازه و بصورت پراکنده در محتوای خود استفاده کنید.

12 – استفاده از کلمه کلیدی مرتبط، حداقل یکبار در بدنه محتوا

از لیست کلمات کلیدی خود غافل نشوید. سعی کنید هرکدام را حداقل یک مرتبه در متن بگنجانید. در استفاده از کلمات کلیدی مرتبط، افراط و تفریط نکنید.

13 – استفاده از کلمه کلیدی اصلی در اولین و آخرین پاراگراف

با آوردن کلمه کلیدی اصلی در اولین و آخرین پاراگراف، دو موضوع را به موتورهای جستجو یادآوری می کنید.

14- استفاده از تگ‌های هدینگ در زیر عنوان‌ اصلی

با ایجاد تگ های هدینگ در زیر عنوان اصلی، محتوای خود را سازماندهی کنید. با انجام این کار، مخاطب دقیقا متوجه عنوان اصلی و وجود زیر مجموعه های موجود در محتوا خواهد شد. منظور از عنوان اصلی همانH1 و زیر مجموعه ها به ترتیب H3، H2 و H4 می باشد. استفاده از تگ های هدینگ در محتواهایی که دارای تعداد زیادی دسته بندی هستند بسیار رایج است. شما حتی می توانید با ایجاد رنگبندی برای تگ H3، H2 و H4 باعث تمرکز بیشتر کاربر شده و به او یادآوری کنید که در حال حاضر در کدام زیر مجموعه قراردارد.

15- ایجاد لینک داخلی با انکرهای بهینه سازی شده

انکر تکست چیست؟ به متن قابل کلیک در لینک، انکر تکست می گویند. لینک سازی به موتورهای جستجو کمک می کند تا متون آنلاین را به هم ارتباط داده و آن ها را بهتر درک کنند. استفاده صحیح از انکر تکست ها باعث ترقی رتبه سایت شما خواهد شد، در غیر اینصورت منتظر جریمه گوگل باشید.

16- لینک دادن به سایت‌های خارجی مرتبط و باکیفیت

لینک‌هایی که به سایت‌های خارجی معتبرمی دهید اعتبار سایت شما را بالا می برد. گوگل و سایر موتورهای جستجو به لینک های خارجی اهمیت زیادی می دهند. شما با قرار دادن لینک های خارجی، به موتورهای جستجو اعلام می کنید که محتوای شما ارزشمند است. لینک های خارجی، ترافیک رایگانی را به صفحه شما سرازیر می کنند.

17- اضافه کردن حداقل یک تصویر به محتوا

با اضافه کردن حداقل یک تصویر به محتوای خود، زنگ تفریحی برای مخاطب خود بوجود آورید. ایجاد تصویر، محیط صفحه شما را برای کاربر جذاب ترکرده و باعث می شود کاربر با اشتیاق بیشتری صفحه شما را دنبال کند. همچنین به موتورهای جستجو نشان می دهید که محتوای ارزشمندی تولید کرده‌اید.

توجه کنید که لینک های خارجی ترافیک رایگانی را به صفحه شما سرازیر می کنند.

18- اسم فایل تصاویر خود را به درستی وارد کنید

موتورهای جستجو قادر به درک صحیح تصاویر سایت ها نیستند. شما موظفید با ایجاد نام های توصیفی عکس ها را نامگذاری کرده تا درک درستی از آن ها به موتورهای جستجو بدهید.

19- ایجاد تگ alt تصاویر

یکی از راه های بهینه سازی تصاویر، نوشتن تگ alt بر روی آنهاست. با ایجاد تگ alt، به موتور جستجو در درک موضوع تصاویر، کمک بزرگی خواهید کرد.

در بهینه سازی تگ alt به دو نکته توجه کنید:

20- تنظیم اندازه تصاویر

تصاویر، محتوا را از خشکی و یکنواختی در آورده و باعث می شوند که حوصله کاربر سر نرود. به حجم و ابعاد تصاویر انتخابی خود دقت کنید و بهینه سازی آنها را به درستی انجام دهید چراکه تاثیر مستقیمی در رتبه صفحه شما خواهد داشت.از انتخاب تصاویر بزرگ که باعث کاهش سرعت لود می شود خودداری کنید.

21- ایجاد برچسب و دسته بندی محتوای وبلاگ

با ایجاد برچسب(تگ‌) و دسته‌بندی‌، به محتوای وبلاگ صفحه خود نظم بدهید. برچسب ها و دسته بندی ها در درک موضوع سایت شما توسط موتورهای جستجو تاثیرگذارند.

22- بهینه سازی توضیحات متا

توضیحات متا متن کوچکی است که در صفحه نتایج موتور جستجو، در زیرعنوان صفحه شما نمایش داده می شوند . توضیحات متا حاوی اطلاعاتی از محتوای صفحه شماست که به موتورهای جستجو در درک موضوع محتوای شما کمک می کند. حتما از توضیحات تازه، تاثیرگذار و کپی نشده استفاده کنید.

مروری بر آنچه که گفته شد و سخن آخر

همراهان عزیز!

در این مقاله در مورد اینکه سئو داخلی چیست؟ اهمیت سئو داخلی و چک لیست سئو داخلی توضیح داده شد. امیدوارم به دانش بیشتری در حوزه سئو دست پیدا کرده باشید و این مقاله باعث رونق کسب و کارهای اینترنتی شما بشود. با افتخار منتظر پیشنهاد، نظر و ایده های شما دوستان در راستای ارائه مقالات بهتر و کامل تر خواهم بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *