استفاده از تغییر مسیر نشانی وب یکی از مهمترین راهکارهای بهبود سئو وب‌سایت‌ها می‌باشد. وقتی آدرس یک صفحه را به صفحه ای دیگر ریدایرکت می کنیم، کاربر با وارد کردن ادرس صفحه اول، وارد صفحه دوم می شود و صفحه اول را نمی‌بیند. همانطور که استفاده از ریدایرکت ها می توانید باعث بهبودی وب سایت شما شود، استفاده نادرست از آنها نیز می تواند باعث کاهش رتبه وب سایت شما شود. به همین دلیل باید بدانیم ریدایرکت چیست و در چه مواقعی باید استفاده کنیم . در این مقاله با انواع ریدایرکت ها آشنا خواهید شد.

ریدایرکت چیست؟

ریدایرکت URL تکنیکی است که توسط شبکه جهانی وب (www) برای ساختن بیش از یک آدرس URL برای یک صفحه وب سایت استفاده می شود. فرآیند ارسال یک URL به دیگری ریدایرکت نامیده می شود. به همین ترتیب، وقتی دامنه URL با تمام صفحات خود به دامنه دیگری ریدایرکت می شود، به ریدایرکت دامنه معروف است.

به طور کلی منظور از ریدایرکت، انتقال یک URL به یک URL دیگر است. در واقع ریدایرکت ها به موتورهای جستجو می گویند به صورت موقتی یا دائمی از یک صفحه به صفحه دیگر بروند.

چرا باید از ریدایرکت ها استفاده کنیم؟

دلایل مختلفی برای استفاده از ریدایرکت وجود دارد. برای جلوگیری از لینک های شکسته که هنگام جابجایی صفحات ایجاد می شوند، برای کوتاه کردن URL ، برای حفظ حریم خصوصی از ریدایرکت استفاده می شود. گاهی اوقات از ریدایرکت برای اهداف غیرقانونی و حتی برای دستکاری موتورهای جستجو استفاده می شود. برخی از شایع ترین دلایل استفاده از ریدایرکت عبارتند از :

انواع ریدایرکت

برای اینکه بدانیم چه موقع از چه ریدایرکتی استفاده کنیم لازم است با انواع آنها و کاربردشان آشنا شویم. برخی از متداول ترین انواع ریدایرکت ها عبارتند از:

ریدایرکت 301 (ریدایرکت دائمی):

ریدایرکت

ریدایرکت 301 به معنی انتقال دائمی یک URL است که به عنوان کارآمدترین ، محبوب ترین و راحت ترین روش برای تغییر مسیر یک صفحه وب سایت در نظر گرفته می‌شود. این نوع تغییر مسیر هنگامی استفاده می شود که وب سایتی برای همیشه به آدرس دیگری منتقل شده باشد. باید توسط موتورهای جستجو نشانه گذاری شود تا تمام ترافیک از URL قدیمی به URL جدید منتقل شود.

این تغییر مسیر به ویژه در شرایط زیر استفاده می شود:

لطفاً به این نکته توجه کنید که به محض انتقال یک صفحه از یک وب سایت به وب سایت دیگر ، موتورهای جستجو برای پردازش تغییر مسیر 301 ، درک ایده و رتبه بندی اعتبار به صفحه جدید با تمام رتبه بندی ها (از جمله اعتماد) کمی طول می کشد سلف آن بود. اگر عنکبوت های موتور جستجو اغلب به سایت ارائه شده مراجعه نکنند یا URL جدید به طور موثر هدایت نشود، این روش ممکن است طولانی تر شود.

ریدایرکت 302 (ریدایرکت موقت)

ریدایرکت

یافت شد (HTTP 1.1) / انتقال موفت (HTTP 1.0)

هنگامی که URL خاصی به طور موقت به مکان دیگری تغییر کند، از یک نوع ریدایرکت موقت، 302 استفاده می شود. این ریدایرکت به موتور های جستجو می گوید محتوایی که به دنبال آن هستید وجود دارد اما به صورت موقت در جای دیگری است. چگونگی کار یک URL توسط پروتکل خاصی به نام Hypertext Transfer Protocol معروف به HTTP که اینترنت بر روی آن اجرا می شود ، تعیین می شود. این پروتکل دارای دو نسخه اصلی 1.1 و 1.0 است. تعریف ریدایرکت در این دو نسخه متفاوت است. در نسخه 1.0 ، کد وضعیت 302 به معنی “انتقال موقت” است. در نسخه 1.1 مفهوم انتقال موقت را ندارد و به معنی “یافت شده” تغییر داده شده است.

این تغییر مسیر به ویژه در شرایط زیر استفاده می شود:

ریدایرکت 307 (فقط HTTP 1.1)

ریدایرکت

جانشین ریدایرکت 302، ریدایرکت HTTP 1.1) 307 ) است. این دقیقاً همان روشی است که برای ریدایرکت 302 در نظر گرفته شده است و باید در حالت ایده آل به جای آن استفاده شود. این ریدایرکت در مواقعی مناسب است که شما به صورت موقت می خواهید وبسایت را منتقل کرده و سرور شما نیز از HTTP نسخه 1.1 پشتیبانی می کند. یعنی موتورهای جستجو درک می کنند که شما بعد از مدتی دوباره از URL قدیمی استفاده خواهید کرد. چون نمی توان از سازگار بودن موتورهای جستجو با صفحه جدید مطمئن شد، بنابراین برای ریدایرکت های موقت همچنان ریدایرکت 302 مناسب تر است.

علاوه بر ریدایرکت هایی که با آنها آشنا شدید دو کد دیگر وجود دارد که ریدایرکت نیستند اما به آن ها مرتبط اند و برای تغییرات دائمی در سایت ها استفاده می شوند.

ریدایرکت 410 (URL حذف شده)

ریدایرکت

دسته ریدایرکت 4xx نشان می دهد که مشکلی در درخواست وجود دارد. به طور خاص ، کد پاسخ 410 هنگامی که صفحه به طور دائمی و بدون ریدایرکت حذف شده، به کاربر نشان داده می شود. تفاوت بین کد پاسخ 404 و کد پاسخ 410 در این است که کد پاسخ 404 نشان می دهد سرور نمی تواند منبع را پیدا کند ، در حالی که کد پاسخ 410 نشان می دهد منبع به طور عمدی توسط وب مستر از سرور حذف شده است. برای خزنده های موتور جستجو ، مانند Googlebot یا Bingbot، ارائه پاسخ 410 به این معنی است که شما عمداً یک صفحه را پاک کرده اید و می خواهید این صفحه از حافظه پنهان پاک شود و از فهرست خارج شود. این درخواست اساساً از موتورهای جستجوگر مانند Google ، Bing و دیگر می خواهد که صفحه را دیگر در نتایج جستجو نشان ندهند.

ریدایرکت 451 (حذف اجباری)

ریدایرکت

در صورتی که به دلایل قانونی مجبور به حذف صفحه ای از وب سایت باشید از خطای 451 استفاده می شود. این ریدایرکت به این معنی است که در گذشته محتوا یا صفحه ای وجود داشته است اما از لحاظ قانونی اجازه انتشار آن را ندارید. در واقع وب سایت با قوانین کشور مغایرت داشته است.

Meta Refresh

وقتی ریدایرکت به جای سطح سرور در سطح صفحه اجرا می شود، به عنوان Meta Refresh شناخته می شود. جالب اینجاست که این یک روش در تکنیک های SEO توصیه شده نیست زیرا معمولاً کند است و قابلیت استفاده کمی دارد. آنها به صورت صفحات موقت با شمارش معکوس 5 ثانیه ای همراه هستند. این شمارش معکوس اغلب با متن “در صورتی که تا چند ثانیه دیگر به صفحه مورد نظر منتقل نشدید، اینجا را کلیک کنید” ظاهر می شوند.

مدیریت ریدایرکت با Yoast SEO Premium

شما می توانید ریدایرکت های سایت تان را از طریق سرور یا ابزار های مختلفی مدیریت کنید، اما با داشتن افزونه Yoast SEO Premium، در وردپرس شما بهترین ابزار برای ریدایرکت ها را در اختیار خواهید داشت. برای دسترسی به صفحه مدیریت ریدایرکت مراحل زیر را دنبال کنید.

افزونه Redirection را دانلود و نصب کنید: با نصب و فعال سازی افزونه، در پیشخوان وردپرس به بخش ابزارها گزینه Redirection اضافه می شود.

وارد وب سایت وردپرس خود شوید: وقتی وارد سیستم شدید به قسمت داشبورد بروید

بر روی “SEO” کلیک کنید: در سمت چپ ، منویی را مشاهده خواهید کرد. در آن منو ، روی “SEO” کلیک کنید.

روی “Redirects” کلیک کنید: در تنظیمات “SEO” این گزینه را اضافه کرده ایم پس روی “Redirects” کلیک کنید.

تصویر

در این قسمت سه گزینه وجود دارد: تغییر مسیر ، ارجاع دهنده‌های عبارات قاعده‌مند (Regex) ، تنظیمات

ریدایرکت یا تغییر مسیر در افزونه Yoast SEO: در سربرگ تغییر مسیر می توانید آدرس قدیمی را به آدرس جدید انتقال دهید. به این طریق می توانید خودتان URL قدیمی و جدید را وارد کرده و یا نوع ریدایرکت را در بین انواع ریدایرکت های موجود انتخاب کنید. روی گزینه ذخیره سازی کلیک کنید.

ارجاع دهنده‌های عبارات قاعده‌مند (Regex) در افزونه Yoast SEO: ارجاع دهنده‌های عبارات قاعده‌مند (Regex) در افزونه Yoast SEO با ریدایرکت یک تفاوت اساسی دارند ، آن هم اینکه شما می توانید با استفاده از Regex چندین لینک را به یک لینک ریدایرکت کنید.

 تنظیمات ریدایرکت در افزونه Yoast SEO: تنظیمات ریدایرکت شامل دو گزینه است.

در اولین بخش از شما می خواهد که مشخص کنید لینک هایی که قصد ریدایرکت کردن آنها را دارید در چه فایلی اطلاعات آنها ذخیره شود. یعنی لینک هایی که شما در بخش ریدایرکت وارد می کنید دستورات مربوط به ریدایرکت داخل فایل htaccess یا یک فایل php ذخیره شوند. بهتر است گزینه مربوط به htaccess را انتخاب کنید.

گزینه بعدی از شما سوال می کند که آیا می خواهید برای ریدایرکت ها یک فایل جدا به دلخواه خودتان ایجاد کنید. این گزینه کمی مشکل ساز است و پیشنهاد می کنیم از آن استفاده نکنید.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *