ایمیل مارکتینگ چیست؟ تعریف ایمیل مارکتینگ

ایمیل مارکتینگ ارتباطات مشاغل، اهداف کلیدی و خاص بازارهای مختلف را ارتقاء می بخشد و بسیار مقرون به صرفه است. در تعریف ایمیل مارکتینگ می توان گفت بازاریابی ایمیلی به بهتر کردن رابطه مشتری با استفاده از ایمیل و استراتژی ها، ایمیل مارکتینگ می گویند. ایمیل مارکتینگ از سوی یک کسب و کار انجام می شود و تلاش می کند تا ارتباط خود را با مشتریان حفظ کنند.

یکی از ابزار دیجیتال مارکتینگ، ایمیل مارکتینگ است که به عنوان موثرین و کاربردی ترین روش شناخته شده است.        

ایمیل مارکتینگ به منظور ارسال ایمیل به صورت انبوه نیست. بعضی اشخاص به اشتباه، ایمیل مارکتینگ را با تبلیغات ایمیلی یکسان می دانند، در صورتی که در تبلیغات ایمیلی یک متن تبلیغ مشخص دارید که برای افراد زیادی قصد ارسال دارید ولی در ایمیل مارکتینگ سعی در برقراری ارتباط بلندمدت و دوطرفه با مشتریان بالفعل و بالقوه داریم که این ارتباط با مجوز مشتری صورت می گیرد و بیشتر از یک ایمیل تبلیغاتی محسوب می شود. به صورت کلی ایمیل مارکتینگ یک روش موثر برای معرفی ، فروش و تبلیغات محصول یا خدمات است.

جالب است بدانید 59% از مارکتر ها می گویند ایمیل ، بزرگترین منبع برای افزایش ROI است.

برای افزایش نرخ کلیک می توان در ایمیل از ویدئو استفاده کنید. 72% از اشخاص مایل هستند که پیشنهادات و تخفیف ها را از طریق ایمیل دریافت کنند.

هدف اصلی ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی چیست؟

بازاریابی ایمیلی با این هدف روی می دهد که شرکتی با استفاده از ایمیل، تبلیغ تجاری یا پیامی را برای گروهی از مردم ارسال می کند. اغلب هر ارتباط ایمیلی از طریق تبلیغات، درخواست برای مشاغل، خرید و فروش و یا درخواست کمک مالی، با هدف بازاریابی ایمیلی ارسال می شود و اگر به ایجاد مشتری متعهد کمک کند نتیجه این است که دریافت کننده ایمیل به شناخت محصول، یا شرکت و یا نام تجاری اعتماد کرده است.

اهمیت استفاده از ایمیل مارکتینگ

 استفاده از ایمیل به شما کمک می کند که به بسیاری از کاربران اینترنت دسترسی داشته باشید.

با ایمیل مارکتینگ می توانید رابطه برند خود با مشتریان را تقویت کنید و به مخاطبان بیشتری دسترسی داشته باشید. داشتن ایمیل مشتریان همانند داشتن شماره تلفن آن ها می باشد.

درصورتی که احتمالاً برقراری ارتباط با مشتریان از طریق دیگر شبکه های اجتماعی به طور موقت امکان پذیر است زیرا اکثراً به صورت موقت در یک شبکه اجتماعی فعالیت می کنند. در نظر داشته باشید ایمیل مارکتینگ ، روش جایگزین فعالیت در شبکه های اجتماعی نیست. در ایمیل مارکتینگ می توانید مخاطبان خود را تفکیک و تقسیم کنید، این مسأله در تولید کردن محتوا برای مشتریان کمک بسیاری می کند. به طور کلی یک روش اطلاع رسانی می باشد که با آن می توان مخاطبان را از تخفیف محصولات ، جشنواره های فصلی و کمپین های مناسبتی مطلع کنید. برای افزایش وفاداری مشتریان به برند خود و پر رنگ بودن در ذهن مشتری  و ترغیب آنها به خرید مجدد، ایمیل مارکتینگ می تواند به شما کمک کند. با آموزش و یادگیری ایمیل مارکتینگ راهی که در بازاریابی آنلاین دارید هموار تر خواهد شد.

مشتری های یک کسب و کار در بازاریابی دیجیتال به 5 دسته تقسیم می شوند:

غریبه ها: کسانی که آشنایی با برند شما ندارند.

بازدیدکنندگان : کسانی که برای اولین بار برند و وب سایت شما را مشاهده کرده اند.

مخاطبان : کسانی که به وب سایت مراجعه کرده اند و به محتوای سایت علاقه نشان داده اند، مثلا عضو خبرنامه سایت شده اند و یا از نمونه های رایگان سایت استفاده کرده اند.

خریداران : کسانی که حداقل یک بار از سایت خرید کرده اند.

مشتریان : کسانی که بارها از سایت خرید کرده اند و از خدمات سایت استفاده کرده اند و به دیگران نیز پیشنهاد می دهند.

باید تلاش کرد با توجه به تقسیم بندی افراد، محتویات ایمیل نیز متفاوت باشد تا به نتیجه دلخواه رسید. می توان چهار مرحله کلی برای فعالیت بازاریابی تعریف کرد که شامل : جذب کردن غریبه ها، تبدیل بازدیدکنندگان به مخاطب ، ترغیب مخاطب به خرید و وفادار کردن خریداران .

شما می توانید به بهانه های زیر به کاربران خود ایمیل ارسال کنید:

خوش آمدگویی به کاربران جدید،ارسال خبرنامه های ایمیلی با توجه به داشتن محتوای ارزشمند، هنگام اعلام رونمایی از محصوالات جدید، ارسال فرم آنلاین نظرسنجی برای خریداران ، قدردانی از مشتریان و یادآوری اخرین فرصت استفاده از تخفیفات و حراج ها ، ارسال ایمیل در هنگام مناسبت های ملی ،اتفاقات بزرگ اجتماعی و رویدادهایی مربوط به برند خود.

ایمیل مارکتینگ
ایمیل مارکتینگ

مزیای استفاده از طریق ایمیل مارکتینگ یا ایمیل بازاریابی

  1.  نرخ بازگشت سرمایه بالا : در ایمیل مارکتینگ به طور دقیق می توان بازگشت سرمایه را محاسبه کنید. بازگشت سرمایه یا ROI به معنی مقدار سود در ازای خرجی که می کنید، است. در صورتی که ایمیل مارکتینگ به صورت کاملا تاکتیکی انجام شود، بازگشت سرمایه بسیار بالا خواهد بود.
  2. انعطاف پذیری بالا : ارسال انواع محتوا، شامل: متن ، لینک ،فایل و ویدئو و تصاویر
  3. مشاهده و شناسایی رفتار مشتریان : سرویس های ایمیل مارکتینگ می توانند اطلاعاتی در مورد مشتریان به فرستنده دهند.
  4. سرعت بالا و مقرون به صرفه بودن : نسبت به روش های دیگر بازاریابی سریع تر و ارزان تر است.برای کسب و کارهای بزرگ هزینه ایمیل مارکتینگ عددی نزدیک به صفر است و دارای خطر ریسک پایینی می باشد.
  5. هدف گیری مستقیم مشتریان : برای هر مشتری با توجه به آنالیز رفتار ، می توان ایمیل های متناسب با نیاز او برایش فرستاده شود.
  6. 6)      جمع آوری سریع ایمیل مشتریان.

شاخص های مهم در ایمیل مارکتینگ

نرخ کلیک (Click-Through-Rate) :  برای مشخص شدن تعداد اشخاصی که، روی لینک ها و یا دکمه های درون ایمیل کلیک کرده اند.

نرخ باز گشایی (Open Rate) :نسبت تعداد افرادی که ایمیل را باز کردند ، نسبت به تعداد کل  دریافت کننده های ایمیل می گویند.

نرخ پرش (Bounce Rate) : نسبت تعداد ایمیل هایی که هیچ کلیکی دریافت نکرده اند نسبت به کل ایمیل های باز شده ، نرخ پرش می گویند.این نرخ معیار خوبی برای تشخیص کیفیت ایمیل شما می باشد.

نرخ تبدیل (Conversion Rate) : تعداد فعالیت های که کاربر انجام می دهد که شامل عضویت ،خرید و دانلود است.

نرخ عضویت و لغو عضویت (Subscribe/Unsubscribe Rate) : به تعداد کاربرانی که عضو لیست ایمیل می شوند و یا تعداد اشخاصی که درخواست لغو دریافت ایمیل می دهند.

راه های افزایش CTR : در ادامه به صورت مختصر راه کارهایی برای افزایش نرخ کلیک بیان می کنیم.

اهمیت بررسی آنالیز ایمیل ها :

براری به دست آوردن معیار های موثر و پیگری ایمیل ها باید از ابزار آنالیز استفاده کرد. تجزیه و تحلیل ایمیل ها در بهینه سازی ایمیل کمک می کند. ابزار آنالیز آنالیتیکس دارای مزایای زیر می باشد:

استفاده از اتوماسیون، در نرخ کلیک ، بازگشت سرمایه ، نرخ بازکردن و نرخ بازگشایی تاثیر دارد. یکی از ترفند های مؤثر در ایمیل مارکتینگ است. با کمک اتوماسیون می توان بدون صرف زمان زیادی، تعداد پیام هایی زیادی در زمان مناسب ارسال کنید. مزایای استفاده از اتوماسیون ایمیل: صرفه جویی در زمان و هزینه ، معرفی برند خود به عنوان برند ارزشمند، تعامل بیشتر با مشتری ،تقسیم بندی لیست و …

از اتوماسیون می توان در ایمیل های خوش آمدگویی ،ایمیل های آموزشی، پیام های مناسبتی و سالانه ، ایمیل های پس از خرید (مانند فاکتور خرید) ، نظزسنجی و … استفاده کرد.

پر کاربردترین ابزار ها در ارسال ایمیل های انبوه :

سرویس های زیر از نظر خدمات جانبی باهم متفاوت هستند ولی از نظر خدمات پایه ای شبیه به یکدیگر هستند.

در مطلبی دیگر به مهم ترین ابزارهای ایمیل مارکتینگ می پردازیم.

ایمیل مارکتینگ
ایمیل مارکتینگ

استراتژی ها مهم در ایمیل مارکتینگ:

  1. شخصی سازی ایمیل های ارسالی : شخصی سازی لزوما به معنی به کاربردن اسم گیرنده در متن ایمیل نمی باشد.
  2. زمان بندی ارسال ایمیل : از مخاطب خود بخواهید که تعداد ایمیل های دریافتی و بازه زمانی دریافت ایمیل را مشخص کنند.
  3. توجه به طراحی تیتر : متن باید به درستی فراخوان به عمل داشته باشد.
  4. داشتن محتوای رایگان : ایمیل هایی که به صورت رایگان یک ابزار خاص را در اختیار مشتری قرار می دهد، دارای نرخ کلیک بیشتری می باشند.
  5. فعال کردن لیست به طور کامل : برای این امر باید از کمپین های Re-Engagement   استفاده کرد.
  6. جمع کردن لیست مخاطب :  از خریدن لیست مخاطبان منصرف شوید و به فکر راه های جمع آوری مخاطب به صورت طبیعی باشید.
  7. امکان لغو اشتراک : برای احترام به مخاطب خود امکان لغو اشتراک ایمیل را در نظر بگیرید و اهمیت آن را فراموش نکنید.
  8. توجه به نقش موبایل در ایمیل مارکتینگ : باید به گونه ای ایمیل های خود را مناسب با موبایل تنظیم کنید برای اینکار پیشنهاد می دهیم که ایمیل به صورت تک ستونی تهیه شود و از فونت مناسب موبایل استفاده کنید.دکمه های خود را در سایز 40 در 40 پیکسل در نظر بگیرید برای سهولت استفاده اشخاصی که از آیفون استفاده می کنند.
  9. تولید محتوای تعاملی : با این کار شما قادر خواهید بود که مخاطبان را به سمت سایت خود هدایت کنید.

چگونگی انجام ایمیل مارکتینگ :

برای شروع کار، شخص باید با پنل های مختلف ارسال پیام های الکترونیکی آشنا باشد، پنل های یاهو به عنوان ایمیل و پنل گوگل به عنوان جیمیل ، معروف ترین پنل های ارسال پیام الکترونیکی محسوب می شوند.متن تبلغات را نوشته و در قسمت آدرس، ایمیل شخص گیرنده را وارد می کنیم، این روش در مورد ارسال ایمیل های تکی استفاده می شود. برای راه اندازی یک کمپین ایمیل مارکتینک در ابتدا باید استراتژی بازاریابی و اهداف خود را مشخص کنید سپس با ثبت نام و استفاده از نرم افزار های ارسال ایمیل انبوه، لیست ایمیل خود را بسازید و از ایمیل های جمع آوری شده در اهداف بازاریابی خود استفاده کنید.

راه های جلوگیری از اسپم شدن ایمیل :

با رعایت کردن موارد زیر احتمال اسپم شدن ایمیل های شما تا حدودی کاهش می یابد

 

مخاطبان دوره جامع آموزش ایمیل مارکتینگ :

تمامی افرادی که قصد پیشرفت و تحول در کسب و کار و بیزنس خود به صورت آنلاین  را دارند، می توانند در این دوره آموزشی شرکت کنند.

سخن آخر

امیدواریم این مطلب برایتان مفید بوده باشد. با آموزش و یادگیری حرفه ای ایمیل مارکتینگ و اندکی خلاقیت می توانید همواره در مسیر بازاریابی آنلاین موفق باشید.

سوالات متداول در ایمیل مارکتینگ

آیا استفاده از ایمیل مارکتینگ برای هر کسب و کاری ضروری است؟

بله اگر قصد پیشرفت در حوزه بازاریابی آنلاین دارید.

چگونه نرخ Open-Rate ایمیل‌های ارسالی را افزایش دهیم؟

ارسال ایمیل در زمان مناسب ،رعایت قانون20/80 ، واضح بودن ایمیل

دلایل مناسب بودن نرخ بازگشت سرمایه، در بازاریابی ایمیل چیست ؟

ارتباط داشتن با کاربر به صورت مستقیم و نرخ تبدیل بالا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *