وردپرس چیست؟

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا(CMS) است که با استفاده از زبان برنامه نویسی PHPاست که توسط مت مولوگ توسعه و ساخته شده است . وردپرس برای ذخیره سازی داده ها از my sql استفاده می کند. با وردپرس می توان سایت و یا وبلاگ های خود را در کوتاه ترین زمان، بدون داشتن علم برنامه نویسی راه اندازی کرد. این نرم افزار قدرتمند رایگان بوده و آموزش و استفاده از آن بسیار آسان است.در این مقاله سعی کرده ایم شما را با این نرم افزار، آشنا و اهمیت آموزش وردپرس را به شما یادآور شویم.

مخاطبان دوره

دوره آموزش وردپرس برای تمامی اشخاصی که می خواهند صاحب سایتی شخصی یا قصد راه اندازی سایت فروشگاهی را دارند مناسب است. این دوره نیاز به پیش نیاز خاصی ندارد.

دلیل محبوبیت وردپرس

دلایل بسیاری برای محبوبیت این سیستم مدیریت محتوا وجود دارد از جمله : رایگان بودن ، متن باز بودن و انعطلاف پذیری بالا و … باعث شده با فاصله زیادی نسبت به دیگر سیستم های مدیریت محتوا در بالاترین درجه محبوبیت در بین کاربران قرار بگیرد. شما با کمک وردپرس هر نمونه سایت با هر امکانات و ویژگی های منحصر به فردی که بخواهید ، می توانید بسازید.

 سیستم مدیریت محتوا چیست؟

یک نرم افزار تحت وب است که وظیفه ذخیره سازی و هم چنین قابلیت دسترسی به تمامی عکس ها، فیلم ها و متن ها و … را در وب سایت ایجاد می کند. به کاربر در مدیریت ، ویرایش و انتشار مطالب کمک می کند.

 تفاوت وردپرس با پسوند .org یا .com ؟

در وردپرس با پسوند اُ آر جی می توان بعد از خریداری هاست ودامنه اقدام به نصب یا خرید قالب مورد نظر از سایت وردپرس کنید و با توجه به کارایی و ویژگی های سایت مورد نظر پلاگین های مختلفی را نصب کنید. این سایت به عنوان مخزن وردپرس معروف است.با استفاده از این وردپرس می توانید از گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول گوگل برای آنالیز سایت یا تعدادفروش و یا بازدید سایت و … استفاده کرد.اگربه دنبال امنیت بیشتر سایت هستید از این سرویس استفاده کنید.

ولی در وردپرس با پسوند دات کام، امکان استفاده و نصب پلاگین ها محدود بوده و باید طبق لیست ارائه شده توسط وردپرس باشد و از قالب های پیش فرض وردپرس استفاده کرد، و باید توجه داشت که امکان استفاده از قابلیت های تحلیل گر ، مانند گوگل آنالیتیکس را ندارید.اگر به دنبال طراحی سایت با کمترین هزینه هستید استفاده از این سرویس پیشنهاد می شود.

باید با توجه به نوع کار و هدف سایت، یکی از این سرویس ها استفاده کرد.

آموزش وردپرس
آموزش وردپرس

دامنه چیست؟

دامنه به معنای آدرس  و هویت سایت می باشد. آدرس سایت را باید با دقت و متناسب با کسب و کار و یا محتوای سایت انتخاب کرد. آدرس هایی با پسوند های (.com) ، (.net)  و(.org) از نظر گوگل دارای اعتبار و اهمیت بیشتری هستند.

هاست چیست؟

به مکان و محلی که قرار است سایت در آن محل بنا شود.،هاست می گویند.

پس برای ایجادیک سایت نیاز به دامنه و هاست داریم.البته می توان سایت خود را بدون هاست و دامنه بنا کرد که سایت به صورت لوکال بنا می شود در این روش سایت در اینترنت قابلیت مشاهده را ندارد.

سایت فروشگاهی با وردپرس

در وردپرس با استفاده از پلاگین معروف فروشگاه ساز ووکامرس می توان سایت های فروشگاهی جذابی با تمامی امکانات راه اندازی کرد.

نمونه سایت های وردپرسی معروف:

ویژگی های وردپرس:

دلایل بسیاری برای انتخاب و استفاده از وردپرس وجود دارد که در زیر به چند مورد اشاره می کنیم

نکات مهم استفاده از وردپرس

مراحل ایجاد سایت با وردپرس

در ابتدا باید از شرکت های معتبر دامنه و هاست خریداری کنیم(در ادامه توضیح مختصری در مورد دامنه و هاست نوشته شده ) سپس اقدام به خرید و نصب پلاگین های مورد نیاز می کنیم و درآخر هم مرحله شخصی سازی انجام می شود.

آموزش وردپرس
آموزش وردپرس

 آشنایی با ابزار های وردپرس :

 داشبورد وردپرس (پیشخوان)

صفحه ای که بعد از وارد شدن به پنل مدیریت وردپرس می بینید، داشبورد وردپرس می گویند. که فعالیت های اخیر سایت را به صورت کلی نشان می دهد.

منو داشبورد:

داشبورد وردپرس، دارای منو می باشدکه شامل نوشته ها، دیدگاه ها ، برگه ها تنظیمات و… می باشد در ادامه به موارد منو داشبورد می پردازیم .

تنظیمات صفحه:

در قسمت بالایی صفحه وردپرس قرار دارد که به کمک آن کاربر انتخاب می کند در صفحه چه ابزار هایی نمایش داده شود.

خوش آمد گویی:

یک ابزارک با عنوان < به وردپرس فارسی خوش آمدید > وجود دارد که درآن چند لینک مفید قرار گرفته شده است.

دریک نگاه:

اطلاعات نسخه وردپرس و قالب مورد استفاده در سایت را نمایش می دهدو یک آمار کلی از تعدادمطالب منتشر شده ،دیدگاه ها و تعداد برگه های ایجاد شده درون سایت به ما نشان می دهد.

پیش نویس سریع:

در بخش داشبورد وردپرس وجود دارد که با استفاده از آن می توان یک نوشته به صورت ذخیره در سایت ایجاد کرد.که دارای مکانی برای تیتر و مکانی دیگر برای وارد کردن محتوای اصلی می باشد.

اخبار و رویداد های وردپرس :

می توانید در این قسمت به آخرین خبرها و رویدادهای وردپرس دسترسی داشته باشید.اخبار وردپرس شامل :آپدیت ها و نسخه های جدید ، بروز رسانی ها و هشدار ها و … می باشد.

فعالیت :

 در اینجا می توانید فعالیت های اخیر سایت را مشاهده کنید.که شامل آخرین دیدگاه ها و مطالبی است که اخیرا منتشر شده.

تنظیمات:

در قسمت عمومی تنظیمات شما می توانید نام سایت خود ویا جمله ای برای معرفی سایت خود بنویسید درقسمت نشانی سایت،نشانی سایت خود را میبینید که هرگز به آن نباید دست بزنید.

 قسمت های بعدی بخش تنظیمات شامل نشانی وردپرس ،نشانی ایمیل و عضویت می باشد، با فعال کردن تیک عضویت به کاربران سایت مجوز ثبت نام در سایت را می دهید. در قسمت زبا سایت میتوان زبان سایت را تغییر داد. می توان در این قسمت ناحیه زمانی ،ساختار زمان و ساختار تاریخ و همچنین روز آغازین هفته را برای سایت خود تنظیم کنید. بعد از انجام تغییرات دکمه ذخیره را انتخاب کنید.

پلاگین یا افزونه وردپرس چیست؟

با پلاگین ها قادر هستید که هر ویژگی که مایل باشید به سایت خود اضافه کنید، به طور کلی پلاگین ها به شخصی سازی سایت شما کمک می کنند.

دسته بندی در وردپرس:

جهت مرتب سازی و سازماندهی محتوا سایت استفاده می شود.برای استفاده از  ابزار دسته ها ، باید از طریق منو سمت راست ،در بخش نوشته ها ،دسته ها را انتخاب کنیم.که بخش افزودن دسته تازه شامل فیلد :نام ، نامک ،مادردسته و توضیح می باشد.

افزودن مطالب در وردپرس:

برای ایجاد یک مطلب جدید در سایت باید بر روی گزینه افزودن نوشته ، درقست نوشته ها کلیک کنیم. قسمت افزودن مطالب شامل دوبخش ،تیتر اصلی و محتوای اصلی مطلب می باشد.که بعد پایان نوشته می توان با انتخاب گزینه انتشار آن را منتشر کرد.

افزودن برچسب در وردپرس:

برای افزودن برچسب باید به بخش نوشته ها و سپس قسمت برچسب ها را انتخاب کرد.

رسانه ها در وردپرس:

برای دسترسی به کتابخانه رسانه ها باید به بخش رسانه ، در منو سمت راست برویم و گزینه رسانه را انتخاب کنیم.در قسمت رسانه امکان مشاهده تمام فایل های تصویری و ویدئویی و .. .که بر روی سایت آپلود شده، می باشد.در قسمت افزئدن رسانه  می توان رسانه های جدیدی روی سایت آپلود کرد.

برگه ها در وردپرس:

نحوه کار با برگه ها مشابه با مطالب نوشته ها در وردپرس است با این تفاوت که نحوه نمایش نسبت به نوشته ها ،متفاوت است.برگه ها شامل محتویات استاتیک هستند یعنی آنچه را که نماش می دهند ،تغییر نمی کند.

 ویرایشگر

مکانی که شما محتوای اصلی و برگه مورد نظر خود را واردو حتی ویرایش می کنید،تقریبا مشابع ویرایشگر ورد می باشد.

پیوند در وردپرس:

در این قسمت می توانیم در بخش نشانی، آدرس لینک جدید وارد می کنیم. در بخش متن پیوند ،متنی که میخواهیم به آن لینک بدهیم وارد می کنیم.

تصویر شاخص:

در این قسمت می توان یک تصویر شاخص برای برگه خود انتخاب کرد.

دیدگاه ها در وردپرس:

به کاربران مجوز می دهد که درسایت با سایر کاربران وشما گفت وگو کنند.نظرات در ابتدا توسط مدیرسایت تایید و بعد منتشر می گردد.

کاربران در وردپرس:

هرکدام از کاربران در وردپرس دسترسی ها مختلفی دارند،در ادامه به دسترسی کاربران می پردازیم

مدیرکل (Administrator) :ادمین اصلی سایت می باشد که هیچ محدودیتی برای استفاده از امکانات ندارد.

ویرایشگر(Editor) : یک ویرایشگر می تواند مطالب و تگ ها و نظرات جدیدی ایجاد و یا حذف و ویرایش کند.

نویسنده(Author) : نویسنده فقط می تواند به نوشته های خود دسترسی داشته باشد و اجازه دسترسی به مطالب کاربران دیگر را ندارد.

مشارکت کننده (Contributor) :یک مشارکت کننده می تواند مطالب و نوشته ها را فقط بنویسد ولی مجوز منتشر کردن مطالب را ندارد.

مشترک: در واقع کسانی هستند که در سایت ثبت نام کرده اند و دیدگاه ارسال می کنند یا مطالب را مطالعه می کنند.

آمار های مربوط به وردپرس:

حرف آخر

امیدواریم در این مقاله شما را تا حدودی با وردپرس آشنا کرده باشیم .با آموزش کامل وردپرس شما می توانید سایت های خود را از صفر تا صد طراحی و ایجاد کنید.ما در زمینه آموزش وردپرس می توانیم به شما کمک کنیم.نظرات ارزشمند خود را از طریق کامنت با مت در میان بگذارید

سوالات متداول وردپرس

 آیا وردپرس دارای محدودیت است؟

خیر، شما هر نوع سایتی که بخواهید می توانید با وردپرس بسازید بدون هیچگونه محدودیتی.

 آیا  با وردپرس می توان سایت را بهینه سازی کرد؟

بله ،یکی از مزیت های وردپرس ،سئوی خودان در موتورهای جستجو می باشد. برای این کار می توانید از افزونه کمکی  Yoast SEO  هم استفاده کنید.

امنیت وردپرس چگونه تامین می شود؟

وردپرس دارای سیستم ایمنی است البته اگر به آپدیت ها و به روزرسانی ها توجه کامل داشته باشیم.می توان برای امنیت بیشتر از افزونه ها استفاده کرد.

چرا وردپرس از My sql استفاده می کند؟

دلیل استفاده از این پایگاه داده، سرعت چشم گیر، متن باز بودن و رایگان بودن آن است.

آیا امکان تغییر نام پوشه در وردپرس وجود دارد؟

بله با رفتن به بخش مدیریت تنظیمات، سپس تغییر آدرس وردپرس، تغییر آدرس بلاگ، امکان تغییر نام پوشه می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *