از آنجایی که درک ماهیت یک وب سایت برای موتورهای جستجو سایت دشوار است. بنابراین موتورهای جستجوگر برای شناسایی یک سایت نیاز به نشانه دارند تا موضوع سایت را درک کنند و در نتایج جستجو به کاربران نشان دهند. با استفاده از نشانه گذاری های اسکیما می توانید وب سایت خود را به موتورهای بشناسانید تا با وب سایت شما بهتر ارتباط برقرار کنند و بهتر آن را درک کند. در ادامه مطلب با اسکیما بیشتر آشنا می شوید و روش های افزودن اسکیما به سایت را توضیح خواهیم داد.

اسکیما (schema) چیست؟

نشانه گذاری اسکیما “Schema Markup” روشی است که به موتورهای جستجو کمک می کند تا محتوا را سریعتر و راحت تر بشناسند. اسکیماها، کد هایی برای موضوعات مختلف هستند که توسط برنامه نویسان در میان کد های سایت و صفحات مختلف قرار می گیرند و اطلاعات بیشتری را در مورد محتواهای هر صفحه به موتور های جستجو می دهند. در واقع اسکیما یک زبان نشانه گذاری است که منبع این نشانه ها وب سایت schema.org است. اسکیما ها کمک می کنند که موتورهای جستجو سریع تر به هدف سایت پی ببرند و بهترین نتایج را به کاربران نشان دهند.

کاربرد اسکیما در سئو چیست؟

اگر با سئو آشنایی داشته باشید حتما می دانید که سئو داخلی (On site SEO) شامل مواردی است که خواندن صفحه را برای موتورهای جستجو راحت تر می کند. استفاده از تگ عنوان، تگ های H1، H2، H3، تگ Alt، توضیحات متا، کلمات کلیدی و … در سئو داخلی بسیار با اهمیت هستند. همگی ابزاری برای درک بهتر محتوا توسط ربات های جستجوگر هستند. از آنجایی که نشانه گذاری اسکیما نیز همین هدف را دنبال می کند بنابراین نشانه‌گذاری اسکیما نیز بخشی از سئوی داخلی سایت است. اسکیما کمک می کند تا سایت بهتر دیده شود و کلیک شدن روی آن بیشتر شود بنابراین برای سئو مفید است. البته باید به این نکته توجه کرد که اسکیما به طور مستقیم بر سئو و رتبه سایت تاثیری ندارد. فقط ایندکس شدن را راحت تر می کند.

تاثیر اسکیما بر وبسایت

ابزارهای نشانه گذاری اسکیما در سایت

برای ساخت اسکیما و استفاده در سایت روش های مختلفی وجود دارد. ممکن است سوال پیش بیاید که کدام ابزار بهتر است؟ باید گفت که نمی توان یکی از روش ها را به عنوان بهترین معرفی کرد. کاملا بستگی به خودتان دارد که از کدام روش برای سایتتان استفاده کنید. هرکدام از این روش ها برای نوعی از سایت مفید است. نشانه گذاری در سایت به یکی از روش های زیر انجام می شود:

میکرو دیتا (MicroData)

میکرو دیتاها اطلاعات و داده های کوچکی هستند که در قسمت های مختلف یک سایت از آنها استفاده می کنند. این میکرودیتاها موضوع هر قسمت از سایت را مشخص می کنند. هر میکرو دیتا از سه تگ ساخته می شود که با این سه تگ یک تکه از کد اسکیما نوشته می شود. هر کدام از این تگ ها موضوع خاصی را نشان می دهند. بنابراین می توان به کمک آنها موضوع صفحات و دیگر توضیحات اضافه را مشخص کرد.

اسکریپت JSON-LD

اسکریپت JSON-LD برای نظم دادن و ساختار دادن به اطلاعات سایت طراحی شده است.JSON-LD معمولاً در حوزۀ سئو استفاده می‌شود و هدف آن پیاده کردن داده‌های سازگار با استاندارد schema.org است. وقتی داده های سایت شما ساختار پیدا کنند، موتورهای جستجو راحت تر محتوای شما را درک می کنند و رتبه خوبی می گیرید. برای استفاده از این اسکریپت باید به سایت SchemaApp.com بروید. با استفاده از ابزار JSON-LD schema generating tool موضوع مورد نظرتان را انتخاب کنید و برای آن تگ تعریف کنید. در نهایت با پر کردن فیلد های مشخص شده اطلاعاتی را درمورد تگ‌های نوشته شده در اختیار SchemaApp.org می‌گذارید تا از آن‌ها یک اسکیمای کامل بسازد. سپس می توانید اسکیما را در ساختار سایت خود قرار دهید.

استفاده از گوگل تگ منیجر (Google Tag Manager )

GTM مخفف Google Tag Manager از ابزارهای رایگان گوگل است که به برنامه نویسان کمک می کند تا تگ ها و کد های برنامه نویسی را در سایت بروز رسانی کنند. این ابزار متغیر هایی دارد که به کمک آن می توانید برای سایت خود کد اسکیما بسازید. با نصب این افزونه می توانید کد های اسکیما را در سایت خودقرار دهید. کافی است که روی گزینه Add a new tag کلیک کنید، کد HTML را انتخاب کنید و سپس کد JSON-LD که ساخته بودید را در کادری که باز می‌شود کپی کنید.

استفاده از گوگل وبمستر تولز (Google Webmaster Tools)

در گوگل وبمستر تولز ابزار “Data Highlighter” وجود دارد که برای نشانه گذاری موضوعات و محتوای مختلف کاربرد دارد. با استفاده از دیتا هایلایتر گوگل می توانید موضوعاتی مانند فیلم‌ها،مقالات،سریال،نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌ها،رستوران ها،کسب‌وکارها، کالا و محصولات، کتاب ها و رویدادها را نشانه گذاری کرد. در واقع دیتا هایلایتر با قوانین و استاندارد های اسکیما داده های مهم صفحه شما را نشانه گذاری می کند. سپس آن ها را در Rich Snippet به کاربران نشان می دهد.

استفاده از افزونه های وردپرسی

وب سایت هایی که از سیستم مدیریت محتوا وردپرس استفاده می کنند، برای نشانه گذاری صفحات می توانند از افزونه های خاص خود کمک بگیرند. کاربران وردپرس می توانند با نصب افزونه ای رایگان، کار نشانه گذاری را به آن محول کنند. افزونه”Schema Pro” به صورت خودکار اطلاعات موجود در سایت را نشانه گذاری می کند. یکی دیگر از این ابزارها “WP Schema Pro” است که با استفاده از آن می توانیددموضوع و صفحه مورد نظر خود را انتخاب و نشانه گذاری کنید. همچنین افزونه “All In One Schema Rich Snippets” بهترین افزونه برای سایت وردپرسی است کهمی توانید بهترین اسکیما را برای صفحات مختلف سایت بسازید.

برای کدام بخش از سایت باید از اسکیما استفاده کنیم؟

مواردی مانند تصاویر، نویسنده، عنوان صفحه، تاریخ انتشار، فرمت صفحه(مثلاً .blog) و آخرین ویرایش، برای موتور جستجو بسیار با اهمیت هستند و درعین حال فهم انها دشوار است. بنابراین با استفاده از نشانه گذاری اسکیما موتورهای جستجو می توانند این موارد را شناسایی کنند. نشانه گذاری اسکیما را برای همه ی بخش های سایت می توانید استفاده کنید. ولی بهتر است برای قسمت های مهمتر را نشانه گذاری کنید. البته به این نکته توجه کنید که هر چقدر مطالب و صفحات بیشتری را نشانه گذاری کنید، موتورهای جستجو سایت شما را بهتر درک می کنند. پس از آنکه از نشانه گذاری اسکیما در سایت تان استفاده کردید، می توانید با استفاده از ابزار «Structured Data Testing Tool» درست بودن نشانه گذاری سایت را بررسی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *