برخلاف برنامه کودکی که توی بچگی می دیدیم که یه عالمه پنگوئن خنگ باهم زندگی می کردند، الان با یه پنگوئن زبل و باهوش سروکار داریم که گوگل خیلی دوسش داره و به حرفش گوش میده. برای درک این الگوریتم مهم که یکی از هسته های اصلی گوگل است باید سری به دورترین نقطه در قطب جنوب بزنید اما کی میره این همه راه رو. ادامه این مطلب از مدیر مارکت رو بخونید.

الگوریتم پنگوئن چیست؟

یکی از معروف ترین الگوریتم های گوگل برای سئو که در سال 2012 معرفی شد. گوگل از این الگوریتم برای مبارزه با سایت‌هایی که قصد داشتند با استفاده از روش‌های غیرطبیعی رتبه های بالایی به دست بیاورند، رونمایی کرد. پنگوئن جزء هسته اصلی الگوریتم‌های گوگل است؛ دلیلش رو در ادامه می گم.

پنگوئن در زمانهای مختلف به سراغ وبسایت ها می رود. در هر سایتی که لینک‌سازی اسپم یا روش‌های غیرطبیعیِ دیگری ببینید فورا دست به کار می شود و سایت خاطی را جریمه می کند.

قبل از آمدن الگوریتم پنگوئن، تعداد لینک‌های هرسایت نقش مهمی در امتیازدهی به وبسایت‌ها داشتند. در واقع ربات‌های گوگل در هنگام رتبه‌بندی نتایج، وبسایت هایی را مورد توجه قرار می دادند که تعداد لینک بیشتری داشتند. در نتیجه بدون توجه به کیفیت محتوا، آن را در بهترین رتبه های صفحه نتایج جستجو قرار می‌دادند.

پنگوئن از وب‌سایت‌هایی که قصد دارند با روش‌های سئو کلاه سیاه رتبه بگیرند خوشش نمیاد و خیلی قاطع با آنها برخورد می کند.

الگوریتم پنگوئن چیست

به روزرسانی های Google Penguin

از سال 2012 به روزرسانی های متفاوتی به پنگوئن اضافه شد که این روزرسانی ها پنگوئن را به یکی از هسته های اصلی گوگل تبدیل کرد. در ادامه به این موارد اشاره می کنیم تا شما بهتر این الگوریتم را درک کنید.

در اولین به روز رسانی وب سایت‌هایی که خیلی سریع لینک‌های اسپم خود را حذف کردند، شامل بخشش شدند و آنهایی که به این مورد توجه نکردند جریمه شدند.

 بعد از آن نتایج جستجو در زبان‌های مختلف تحت تاثیر این الگوریتم قرار گرفت. قبل از این آپدیت تنها سایت‌هایی که به زبان انگلیسی بودند تحت تاثیر پنگوئن قرار داشتند.

در به روزرسانی بعدی الگوریتم گوگل از صفحه اصلی و دسته بندی‌های مهم وبسایت‌ها فراتر رفت و همه صفحات را برای پیدا کردن لینک‌های اسپم مورد بررسی قرار داد.

در ادامه گوگل بسیاری از وبسایت‌هایی که اشتباهات سایت را از بین برده بودند را مورد بخشش قرار داد و رتبه‌های آن‌ها را بازگرداند. در ضمن وبسایت‌هایی که از روش‌های کلاه سیاه استفاده کرده بودند در دام پنگوئن افتادند.

نتیجه همه این به روز‌رسانی ها این بود که الگوریتم پنگوئن به هسته اصلی الگوریتم گوگل اضافه شود.

با تغییراتی که در آپدیت نهایی پنگوئن صورت گرفت نگرش گوگل در مورد سایت‌های خاطی و اسپمر تغییر پیدا کرد. جالب اینجاست که گوگل در بیشتر موارد لینک‌های کم اعتبار و بی اعتبار را بی اثر می‌کند و تا جای ممکن وبسایت‌ها را جریمه نمی کند. همچین گوگل مهربونیه در واقع گوگولیه.

از سپتامبر 2016 تا به امروز آپدیت رسمی برای الگوریتم پنگوئن اعلام نشده؛ زیرا با تغییرات اساسی در الگوریتم اصلی گوگل دیگر نیازی به آپدیت‌های مقطعی وجود نداشت. البته باید بدانید هیچ چیزی از نگاه تیزبین گوگل رد نمی شود و نتایج جستجو به صورت لحظه‌ای آنالیز و ارائه می‌شوند.

چگونه Google Penguin به وجود آمد؟

گوگل در ابتدا برای مبارزه با محتوای بی کیفیت از الگوریتم پاندا رونمایی کرد. اما باز هم به دلیل وجود وبسایت های متخلف، برای حل این مشکل تصمیم گرفت که الگوریتم پنگوئن را معرفی کند. استاد شیفو پاندای کنگفوکارو فرستاد دنبال نخودسیاه. البته این به معنای بی اهمیت بودن الگوریتم پاندا نیست و هنوز هم پاندا یکی از مهم ترین الگوریتم های گوگل است.

پنگوئن پاسخ گوگل به سایت هایی بود که نتایج جستجو و رتبه بندی SERP را از طریق تکنیک های ایجاد لینک کلاه سیاه دستکاری می کردند.

روش کار الگوریتم پنگوئن چیست؟

1. از بین بردن لینک های اسپم و غیر طبیعی

الگوریتمی که با درک و پردازش بهتر انواع لینک ها، به لینک های طبیعی ، معتبر و مرتبط به وب سایت ها پاداش می دهد؛ در حالی که سایت های با لینک های دستکاری شده و اسپم را جریمه می کند.

هنگامی که پنگوئن برای اولین بار در آوریل 2012 رونمایی و راه اندازی شد، بیش از 3 درصد نتایج جستجو را تحت تأثیر قرار داد.

کار پنگوئن کمک به کاهش تاثیرگذاری روش‌های کلاه سیاه و به دست گرفتن کنترل همه امور توسط گوگل بود. این الگوریتم با درک بهترِ فرآیند دریافت لینک، به وبسایت‌هایی که لینک‌های طبیعی و معتبر دارند رتبه می دهد و وبسایت‌هایی که لینک‌های اسپم دارند را پایین می کشد.

در ابتدا، گوگل تمرکز خود را فقط بر لینک‌های دریافتی قرار داده بود و توجهی به لینک‌های خروجی وبسایت‌ها نداشت. در ادامه لینک های خروجی از سایت و لینک سازی داخلی نیز توسط الگوریتم پنگوئن مورد توجه و بررسی قرار گرفت.

2. مبارزه با تکرار بیش از حد کلمات کلیدی

دیگر وظیفه آن مبارزه با keyword stuffing یا تکرار کلمات کلیدی است. قبل از این الگوریتم برای به دست آموردن جایگاه مناسب در نتایج گوگل فقط کافی بود عبارت مورد نظر را با درصد مشخصی در محتوا تکرار کنیم. گوگل دید اینجوری خیلی خنگول به نظر می رسه.

در حال حاضر تکرار و عملا بمباران کلمات کلیدی توسط متخصصینِ سئو برای رسیدن به رتبه بهتر یکی از تکنیک‌های سئو کلاه سیاه شناخته می شود. الگوریتم پنگوئن صفحاتی که از این تکنیک استفاده می کنند را شناسایی می کند و آنها را جریمه خواهد کرد.

مبارزه با تکرار بیش از حد کلمات کلیدی با الگوریتم پنگوئن

علائم جریمه شدن توسط الگوریتم پنگوئن

حتما راه هایی وجود دارد که متوجه شویم مورد خشم و غضب الگوریتم پنگوئن قرار گرفته ایم.

شاید این الگوریتم فقط چند صفحه از سایت مورد نظر را جریمه کند و بقیه صفحات سایت شامل جریمه نشوند. این به این معنی هست که در اصل الگوریتم پنگوئن بر اساس صفحه یک وبسایت را جریمه می کند و بیشتر صفحات اصلی سایت را مورد هدف قرار می دهد.

میزان جریمه شدن توسط الگوریتم پنگوئن یکسان نیست.

اگر برای سایت شما هر کدام از اتفاقات زیر افتاد یعنی توسط این الگوریتم جریمه شده اید :

آیا بازگشت رتبه امکان پذیر است؟ راه بخشش الگوریتم پنگوئن چیه؟

گاهی اوقات باوجود تلاش زیاد مدیران وب برای اصلاح لینک ها، باز هم شاهد افزایش بازدید و رتبه بندی نیستند.

چندین دلیل احتمالی وجود دارد ، از جمله:

باید بدانید هنگامی که سایت را بر اساس پنگوئن اصلاح کردید، انتظار نداشته باشید که رتبه بندی شما فورا به همان مکان قبل از پنگوئن برگردد.

گوگل دائماً الگوریتم رتبه بندی خود را تغییر می دهد ، بنابراین عواملی که قبلاً برای شما سودمند بودند ممکن است اکنون تأثیر چندانی نداشته باشند و برعکس عمل کنند.

گوگل سرچ کنسول و سایر ابزارهای سئو هیچ اطلاعی در مورد دلیل افت رتبه‌ها یا از دست رفتن جایگاه به دلیل اعمال الگوریتم پنگوئن به ما نمی‌دهد.

بهترین راه برای از بین بردن تأثیرات منفی پنگوئن این است که تمام پیوندهای موجود در وب سایت خود را فراموش کرده و پیوندهای اصلی را که از نظر سرمقاله دریافت می کنید ، شروع کنید.

هرچه تعداد بیشتری از این پیوندهای با کیفیت به دست آورید ، آزاد کردن وب سایت خود از چنگال پنگوئن راحت تر خواهد بود.

با اینکه این روش بسیاری از لینک‌های بی‌کیفیت و مخرب شما را بی‎ اثر خواهد کرد، اما توجه کنید برای اینکه مورد بخشودگی گوگل قرار بگیرید، زمان و هزینه زیادی باید صرف کنید.

https://www.searchenginejournal.com/google-algorithm-history/penguin-update/#close

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *