Google Search Console یک سرویس رایگان است که توسط Google ارائه می شود و به شما کمک می کند حضور سایت خود را در نتایج جستجوی Google مشاهده، حفظ و عیب یابی کنید. برای گنجاندن سایت خود در نتایج جستجوی Google لازم نیست که در Search Console ثبت نام کنید، اما Search Console به شما کمک می کند نحوه مشاهده Google از سایت شما را درک کرده و بهبود ببخشید.

تا 20 مه 2015 ، این سرویس Google Webmaster Tools نام داشت. در ژانویه 2018 ، گوگل نسخه جدیدی از کنسول جستجو را با تغییراتی در رابط کاربری ارائه داد. در سپتامبر سال 2019 ، گزارش های قدیمی کنسول جستجو، از جمله صفحه اصلی و صفحه داشبورد ، حذف شدند.

چه کسانی باید از گوگل سرچ کنسول استفاده کنند؟

هر کسی که صاحب یک وب سایت است، از مبتدی تا متخصص ، از تازه وارد تا پیشرفته!

صاحبان مشاغل:

حتی اگر خودتان از Search Console استفاده نمی کنید ، باید از آن آگاه باشید ، با اصول بهینه سازی سایت خود برای موتورهای جستجو آشنا شوید و بدانید چه ویژگی هایی در جستجوی Google وجود دارد.

متخصصان یا بازاریابان سئو:

اگر شما هم روی بازاریابی آنلاین تمرکز دارید، Search Console به شما کمک می کند تا بازدید وب سایت خود را کنترل کنید، رتبه بندی خود را بهینه کنید و در مورد ظاهر نتایج جستجوی سایت خود آگاهانه تصمیم بگیرید. شما می توانید از اطلاعات موجود در Search Console برای تأثیرگذاری بر تصمیمات فنی وب سایت و انجام تجزیه و تحلیل پیشرفته بازاریابی همراه با سایر ابزارهای Google مانند Analytics ، Google Trends و Google Ads استفاده کنید.

مدیران سایت:

شما به عنوان مدیر سایت به عملکرد صحیح سایت خود اهمیت می دهید. Search Console به شما امکان می دهد تا به راحتی خطاهای سرور ، مشکلات بارگذاری سایت و موارد امنیتی مانند هک و بدافزار را کنترل کرده و در صورت نیاز آنها را برطرف کنید. همچنین می توانید از آن برای اطمینان از نگهداری سایت یا تنظیماتی که انجام می دهید با توجه به عملکرد جستجو اطمینان حاصل کنید.

توسعه دهندگان وب:

اگر در حال ایجاد نشانه گذاری و یا کد گذاری واقعی برای سایت خود هستید، Search Console به شما کمک می کند تا موارد مشترک با نشانه گذاری، مانند خطاهای داده های ساخت یافته را کنترل و برطرف کنید.

آموزش گام به گام ورود به گوگل سرچ کنسول:


اگر شما می خواهید که سایتتان در جستجوی گوگل جز رتبه های اول باشد و مایلید زمان کمی را در مورد بهینه سازی موتور جستجو (SEO) و Search Console بیاموزید، راهنمای شروع به کار شما اینجاست. برای این کار نیازی به درک HTML یا کدنویسی ندارید، اما باید زمانی را به برای سازماندهی و نوشتن سایت خود بگذرانید و برخی تغییرات را در سایت خود ایجاد کنید. کنسول جستجوی Google ایجاد شده است تا عملکرد وب سایت شما را به راحتی ارزیابی کند. می توانید از حساب کنسول جستجوی Google خود اطلاعات ارزشمندی کسب کنید، این بدان معناست که می توانید ببینید چه بخشی از وب سایت شما به کار نیاز دارد. که این می تواند یک قسمت فنی از وب سایت شما باشد، مانند تعداد فزاینده خطاهای خزنده که باید برطرف شوند. علاوه بر دیدن این نوع داده ها ، هنگامی که خطاهای جدید توسط Google Search Console مشاهده شوند ، اعلان های نامه را دریافت خواهید کرد. به دلیل این اعلان ها ، شما به سرعت از مشکلاتی که باید برطرف کنید مطلع می شوید. به همین دلیل است که همه افراد دارای وب سایت باید نحوه استفاده از آن را بیاموزند!

در کنسول جستجوی Google جدید ، می توانید روی افزودن ویژگی جدید”add a new property” در نوار بالا کلیک کنید:

add a new property در گوگل سرچ کنسول
add a new property

با کلیک بر روی دکمه “افزودن ویژگی”، می توانید وب سایتی را که می خواهید اضافه کنید وارد کنید. اگر گزینه دامنه جدید را انتخاب کنید ، فقط باید نام دامنه را اضافه کنید بدون www یا دامنه های فرعی. این گزینه همه موارد مرتبط با آن دامنه را ردیابی می کند. با گزینه پیشوند URL “قدیمی” شما باید URL درست را اضافه کنید ، بنابراین اگر وب سایت https دارید و با “www” یا بدون آن با “https” همراه باشید. برای جمع آوری داده های مناسب ، افزودن نسخه مناسب مهم است:

URL Prefixe
URL Prefixe

وقتی وب سایت را اضافه کردید، باید تأیید کنید که مالک آن هستید. چندین گزینه برای تأیید مالکیت شما وجود دارد. گزینه دامنه فقط با تأیید DNS کار می کند، در حالی که پیشوند URL از روش های مختلف پشتیبانی می کند.

برای کاربران وردپرسی که از Yoast SEO استفاده می کنند، کد تأیید را از طریق روش “برچسب HTML” دریافت کنید:

‘HTML tag’
‘HTML tag’

به راحتی می توانید این کد را کپی کرده و در برگه ’tools Webmaster tools ’در پلاگین Yoast SEO وارد کنید:

Yoast SEO
Yoast SEO

پس از ذخیره این قسمت، می توانید به Google Search Console برگردید و برای تأیید بر روی دکمه “تأیید” کلیک کنید. اگر همه چیز خوب باشد ، پیام موفقیت دریافت خواهید کرد و GSC شروع به جمع آوری داده ها برای وب سایت شما می کند.

10 مورد از عالی ترین ویژگی های گوگل سرچ کنسول:

1. تجزیه و تحلیل کلمات کلیدی از طریق جستجو:

یکی از اجزای مهم داده های کنسول جستجوی Google ، گزارش عملکرد است. این گزارش کلمات کلیدی سایت شما و صفحات آن را برای آنها رتبه بندی می کند و آنها را “پرس و جو” می نامد. در تصویر زیر دسترسی به “Queries” در کنسول جستجوی Google را مشاهده می کنید:

 Keyword Analysis Through Search Queries
 Keyword Analysis Through Search Queries

2. تعامل کاربر را ارزیابی کنید:

گزارش عملکرد در کنسول جستجوی Google کل کلیک ها، کل نمایش ها، میانگین CTR (نرخ کلیک) و موقعیت شما را نشان می دهد. این چهار معیار به شما اطلاع می دهد که کاربران در وب سایت شما چه می کنند.

Assess User Interaction
Assess User Interaction

3. موقعیت یابی صفحه در نتایج جستجو:

با استفاده از این معیار ، می توانید مکان هر صفحه از سایت خود را برای کلمات کلیدی خاص رتبه بندی کنید. بعد از انجام هرگونه تنظیم و بهینه سازی در محل ، می توانید از آن برای ردیابی رتبه بندی خود استفاده کنید.

 Page Positioning in Search Results
 Page Positioning in Search Results

4. پوشش سایت:

با گزارش پوشش، تعداد صفحاتی که با استفاده از نقشه سایت XML ارسال کرده اید می تواند با تعداد واقعی صفحات نمایه شده توسط Google مقایسه شود. این برای سایت های بزرگتر فوق العاده مفید است.

Site Coverage
Site Coverage

5. ارسال صفحات برای نمایه سازی:

ابزار بازرسی URL در Google Search Console به شما امکان می دهد صفحاتی را که هنوز توسط Google نمایه نشده اند ارسال کنید.

Submit Pages for Indexing
Submit Pages for Indexing

6. خطاها و صفحات Google :

گوگل خطاهای مربوط به شما را در گزارش پوشش ثبت می کند. می توانید یاد بگیرید که چه چیزی نمایه نشده است و چه اصلاحاتی می توانید انجام دهید.

Errors and Unindexable Pages
Errors and Unindexable Pages

7. ارسال نقشه سایت :

اگر از نقشه های سایت استفاده می کنید ، می توانید آنها را مستقیماً با استفاده از Search Console به Google ارسال کنید.

Sitemap Submission
Sitemap Submission

8. نمایه سازی همراه اول:

با افزایش تعداد کاربران Google در دستگاه های تلفن همراه ، فوق العاده مهم است که وب سایت شما برای تلفن همراه نمایه شود. کنسول جستجوی Google به شما امکان می دهد روی قابلیت استفاده از تلفن همراه کلیک کنید. اگر بخش هایی از سایت شما برای موبایل بهینه نشده است ، این ابزار دلیل آن را به شما می گوید.

Mobile-first Indexing
Mobile-first Indexing

9. پیوند به سایت شما:

گزارش پیوندها به شما نشان می دهد که کدام سایتها به سایت شما پیوند داده اند. همچنین نشان می دهد که کدام یک از صفحات شما بیشترین پیوند را دارند.

Links to Your Site
Links to Your Site

10. بررسی مجازات( Penalty Reviews):

اگر در هر مرحله Google تصمیم بگیرد که شما دستورالعمل های کیفیت خود را نقض کرده اید ، می تواند علیه سایت شما یک اقدام دستی انجام دهد. این بدان معنی است که سایت شما و رتبه بندی آن می تواند از موتور جستجو حذف شود. معمولاً این اقدامات به دلیل استفاده از بک لینک خریداری شده، محتوای بی کیفیت، پر کردن کلمات کلیدی یا هدایت های مکرر انجام می شود. اگر شخصی که برای کار در سایت خود استخدام کرده اید کاری را انجام داده است که باعث اقدام دستی شده باشد باز هم باقی می ماند. در صورت هک شدن وب سایت شما مجازات ها را نیز داد.

 Penalty Reviews
 Penalty Reviews

اگر می خواهید در جستجوی Google خوب عمل کنید، سایت و محتوای آن را متناسب با مخاطبان هدف خود و نه موتورهای جستجو تنظیم کنید. محتوای ارزشمند و اصلی را برای بازدیدکنندگان خود فراهم کنید. هنگامی که کاربران سایت شما را پیدا کردند و به آن بازگشتند ، Google متوجه می شود. کنسول جستجوی Google می تواند به شما در مدیریت و ردیابی سایت و معیارهای آن کمک کند. همچنین در رتبه بندی سایت شما برای کلمات کلیدی و دید بیشتر بسیار مفید است. با استفاده از گوگل سرچ کنسول به سرعت متوجه مشکلات سایت خود خواهید شد و راهی برای بهبود سریع وضعیت دارید.

شما باید به سرعت جریمه ها را رفع کنید زیرا از دست دادن تمام تلاش های جستجوگرهای گذشته خود در مورد جستجو در سایت گوگل فقط چند روز طول می کشد. آیا وب سایت شما توسط گوگل جریمه شده است؟ آیا به دنبال کمک در بهینه سازی وب سایت خود هستید؟ ما می توانیم به شما کمک کنیم. همین الان با ما تماس بگیرید: 071-….

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *