بسیاری از افراد دوست دارند برای خودشان کار کنند یا به اصطلاح خودشان ریئس خودشان باشند. با فریلنسری میتوانید هر زمان و هرجا که بخواهید کار کنید.
فریلنسینگ چیست؟ فریلنسر کیست؟
فریلنسر(Freelancer) در لغت به معنای آزادکار است. فریلنسر به کسی گفته می شود که به صورت آزاد و دورکار به صورت پروژه ای کار می کند. یعنی بدون اینکه تعهدی به سازمان یا کسب و کار خاصی داشته باشد، فعالیت حرفهای و تخصصی خود را به یک یا چند مشتری ارائه میدهد. بسته به نیاز و پروژههای در دسترس، کارفرمای خود را تغییر میدهد. به کارهایی که میتوانید در خانه و به صورت آنلاین و از راه دور انجام دهید، فریلنسینگ (Freelancing) گفته میشود. در سالهای اخیر فریلنسینگ به یک شغل محبوب و حرفهای تبدیل شدهاست و افراد زیادی به خصوص دانشجویان به عنوان شغل دوم به آن روی آوردهاند.
اگر دوست دارید به عنوان فریلنسر کسب درآمد کنید بهتر است با مزایا و معایب آن آشنا شوید:
مزایای فریلنسری چیست؟
- می توانید رئیس خودتان باشید
شما رئیس هستید! شاید بپرسید اگر من رئیس هستم، پس کارفرما کیست؟در این کار هیچ مدیر یا رئیسی بالای سر شما نیست. یکی از مزایای فریلنسری این است که هیچ کسی بر کار شما نظارت ندارد. میتوانید در هرساعت از شبانهروز فعالیت خود را انجام دهید.
- عدم نیاز به رفت و آمد تا محل کـار
- درآمد شما حد و مرز ندارد
قطعا در آمدی که با کار فریلنسری کسب می کنید بالاتر از گرفتن حقوق ثابت است. شما می توانید با انجام پروژههای بیشتر و تخصصیتر، درآمد بسیار بالایی داشته باشید.
- انعطاف پذیری کار
فریلنسرهادر انتخاب محل کار و زمان خود آزاد هستند. تصمیمگیری اینکه کجا و چقدر کار کنید بر عهدۀ خودتان است. در دنیای فریلنسینگ، خبری از زود بیدار شدن یا دیر خوابیدن نیست؛ بلکه میتوانید هر زمان که بازده بیشتری دارید کار کنید و از زمان خود بهترین استفاده را ببرید. همچنین می توانید کارهای روزمره خود را همزمان با آن انجام دهید.
- فریلنسری را می توان به عنوان شغل دوم انجام داد
- میزان پیشرفت دست خودتان است
به عنوان فریلنسر میتوانید پروژههای حرفهای انجام دهید و خود را به عنوان یک اینفلوئنسر در کسبوکار خود مطرح کنید. یا اینکه بخواهید کار را آرام پیش ببرید تا بتوانید به کارهای دیگر خود برسید. این موضوع کاملاً به خود شما بستگی دارد.
معایب فریلنسری چیست؟
- رقابت با دیگران
امروزه فریلنسینگ به یک شغل پر طرفدار در بین افراد تبدیل شده است بنابراین رقابت بسیار زیادی ایجاد شده است. کار پیدا کردن به عنوان یک فریلنسر مقداری سختتر شده است و با داشتن یک تخصص نمی توانید کار انجام دهید. باید دامنه کاریتان را گسترش دهید.
- امنیت شغی ندارید
در این کار شما نمی توانید تنها با گذاشتن وقت بر روی پروژه حقوق بگیرید. اگر پروژه درست و به موقع انجام نشود، کارفرما دیگر با شما کار نخواهد کرد. شما باید بتوانید با این ناامنیها روبهرو شوید، چه از لحاظ ذهنی و چه از لحاظ مالی!
- بازاریابی، مهمترین مشکل فریلنسر ها است.
- تضمین در آمد ندارد
یکی از مشکلات این شغل این است که شما فقط تا زمانی که کارفرما و پروژه وجود دارد درآمد دارید. از طرفی مشتریان به دنبال هزینهی کمتر و کیفیت خوب هستند و در نتیجه بـرای ماندن در این شـغل نیاز اسـت که هزینهی پروژه را پایین بیاورید. بنابراین برای داشتن درآمد هیچ تضمینی وجود ندارد.
- باید از همه چیز سر در بیاورید
شما باید در بسیاری از حوزه های کسب و کار مانند حسابداری، بازاریابی، فروش، انجام پروژه، ارتباط با مشتری و … تخصص داشته باشید. همه ی کارها را خودتان باید انجام دهید.
چگونه فریلنسر شویم؟
قبل از اینکه کار فریلنسینگ را شروع کنید باید مهارت و تخصص هایی را برای ارائه به مشتری داشته باشید. البته به این نکته توجه کنید که اگر قصد دارید به عنوان یک فریلنسر فعالیت کنید، توصیه ما به شما این است که دنبال مهارتی باشید که مردم، بیشتر برای آن پول میدهند. پس از آن باید راه های معرفی کسب و کار خود را به دیگران مانند سایت های فریلنسری، شبکه های مجازی و … پیدا کنید.
افراد می توانند نمونه کارهای خود را در این سایت ها قرار دهند تا کارفرمایان بتوانند براساس نیاز خود آنها را انتخاب کنند. باید به اسم خودتان اعتبار ببخشید. در این سایت ها باید با شناساندن خود، محصولات و خدمات خود را معرفی میکنید. به این فکر کنید که چه چیزی باعث میشود شما از رقیبانتان متفاوتتر به نظر برسید. اگر موارد گفته شده را رعایت کنیدمی توانید به وارد دنیای فریلنسری شوید.