یکی از مهمترین مباحث موجود در بازاریابی اینترنتی افزایش سرعت سایت است درنتیجه باید راه های افزایش سرعت سایت را بدانیم. ما در مقاله ای به طور مفصل درباره افزونه های افزایش سرعت سایت وردپرسی صحبت کردیم؛ در این مقاله میخواهیم راهکارهای افزایش سرعت سایت را با جزئیات برایتان بگوییم.
همه ما روزانه سوالات زیادی رو در گوگل سرچ میکنیم و به دنبال پیدا کردن پاسخ آنها در کمترین زمان ممکن هستیم . اگه در نتایج گوگل وارد سایتی شویم و زمان لود وب سایت بیشتر از حد انتظار ما باشد؛ ما به راحتی از وب سایت خارج شده و به سایت دیگری وارد میشویم. بهینه سازی سرعت سایت قدم مهمی در راضی نگه داشتن کاربران و موتورهای جستجو است.
بهینه سازی سایت (seo سئو) چیست؟
کلمه سئو از Search engine optimization گرفته شده و به معنای بهینه سازی موتور جستجو است. سئو را می توان مجموعه ای از قوانینی دانست که توسط صاحبان وب سایت (یا وبلاگ) برای بهینه سازی و رتبه بندی وب سایت ها در موتورهای جستجو به کار می رود. در واقع بهینه سازی سایت یک راه عالی برای افزایش کیفیت وب سایت ها برای معرفی به کاربران است. مجموعهاي از روشها براي تغيير استراتژيک وب سايتها است.
بهینه سازی سایتها نيازمند دانش زياد، علم پيش زمينهاي و صبر است. موتورهاي جستجو به شکل مداوم الگوريتمهاي گوگل را آپدیت می کنند و اینگونه نتایج serp دستکاری می شود. وظیفه سئوکاران به روز نگه داشتن اطلاعات است.
پس بهینه سازی موتور جستجو، یک روند بی نظیر برای بهتر دیدهشدن یک وبسایت در نتایج جستجو طبیعی یک موتور جستجو یا serp است. باید بدانید وبسایتهایی که بالاترین مکان و بیشترین تکرار را در صفحه نتایج جستجو دارند، بازدیدکننده بیشتری از طریق موتورهای جستجو به دست میآوردند که کاربران بیشتری را جذب می کنند و این بازدیدکنندگان میتوانند به مشتری دائمی آنها تبدیل شوند. هیچ وبسایتی بدون سئو موفق نخواهد شد.
افزایش سرعت سایت و بهینه سازی سایت
سرعت سایت (Site Speed) می تواند باعث موفقیت یا شکست وب سایت شما شود. به همین دلیل توسعه دهندگان وب ، بازاریابان و بخشهای فناوری اطلاعات به ابزارهای تست سرعت سایت توجه دارند. بهبود سرعت بارگذاری صفحه وب سایت می تواند تأثیر چشمگیری در موفقیت کلی سایت شما داشته باشد.
سرعت صفحه تقریباً در همه زمینه ها، از تجربه کاربری گرفته تا بهینه سازی موتور جستجو، بر عملکرد شما تأثیر می گذارد. در واقع ، بیشتر کاربران وب سایت، فقط حدود چهار ثانیه منتظر بارگذاری صفحه می مانند. اینکه یک وب سایت سریعتر عملکرد بهتری دارد، واقعیت ندارد. اما می توان با بالا بردن سایت موفقیت های بیشتری در کسب و کار خود تجربه کنید.
اهمیت سرعت سایت
سرعت سایت به دو دلیل مهم است: تجربه کاربری و سئو
47 درصد از کاربران انتظار دارند وب سایت در کمتر از دو ثانیه بارگیری شود. 40 درصد کاربران گفته اند که اگربارگذاری سایت بیش از سه ثانیه طول بکشد وب سایت را ترک می کنند. بنابراین تاخیر در زمان بارگذاری سایت می تواند باعث کاهش آمار فروش، نرخ تبدیل، بازدید از صفحات سایت و همچنین رضایت کاربران شود. پس اگر افزایش بازدید و رضایت کاربران برایتان اهمیت دارد، باید هر میلی ثانیه در سرعت بارگذاری سایت برایتان مهم باشد. همچنین با افزایش سرعت سایت خود تجربیات بهتری را در اختیار کاربران قرار خواهید داد. یک تجربه کاربری عالی کلید اصلی داشتن مشتری و برند قوی است.
اهمیت سرعت سایت بسیار بالا است تا جایی که به یک عامل مهم در رتبه بندی گوگل تبدیل شده است. بنابراین سرعت سایت در سئو بسیار مهم است. هر چقدر سایت با سرعت بیشتری بارگذاری شود، رتبه بهتری در موتورهای جستجو دارد. زیرا گوگل سایت با سرعت بالا را ترجیح می دهد و آنها را در رتبه بالاتری قرار می دهد. همچنین سایت هایی که سرعت پایینی دارند، طبق الگوریتم کافئین گوگل، امتیاز منفی گرفته و جریمه خواهند شد. بنابراین با افزایش سرعت سایت می توانید تجربه کاربری و در نهایت سئو سایت خود را بهبود بخشید.
در نتیجه، شما ترافیک بالاتری بدست می آورید که می توانید از رقیبان خود پیشی بگیرید. همچنین می توانید مشتری بیشتری داشته باشید و فروش خود را افزایش دهید و نهایت درآمد بیشتری کسب کنید.
ابزارهای تست سرعت سایت کدام است؟
چگونه سرعت سایت را تست کنسم؟
نشستن کنار رایانه با کرونومتر هنگام بارگیری وب سایت روش درستی برای تعیین سرعت وب سایت شما نیست. به همین دلیل است که اکثر توسعه دهندگان و بازاریابان از انواع مختلفی از ابزارهای رایگان تست سرعت سایت استفاده می کنند. وقت اینه دست به کار بشید.
این ابزارها مدام در حال تغییر و به روز رسانی هستند. اینجا چند ابزار برتر تست سرعت سایت را معرفی می کنیم:
GTmetrix
از برترین ابزارهای تست سرعت سایت سال 2019 ، GTmetrix است. این ابزار فوق العاده ساده است. شما فقط URL خود را وارد کرده و “Analyze” را فشار دهید. این ابزار با توجه به PageSpeed و شاخص YSlow (بر مبنای استانداردهای یاهو) از A تا F به وبسایت شما امتیاز میدهد. نقاط قوت GTmetrix شامل موارد زیر است:
- طراحی UX آن آسان است و قابل اعتماد است.
- مدت زمان بارگذاری کامل وب سایت را نشان می دهد (به عنوان مثال زمان بارگذاری شما با میانگین کلی اینترنت 6.7 ثانیه مقایسه می شود). بعضی اوقات خوب است بدانید که نسبت به بقیه اینترنت چطور کار می کنید!
دسترسی به تنظیمات صفحه ، نظارت و هشدارها از مزایای دیگر آن است. این تست رایگان است و به راحتی می توانید داده ها را بارگذاری کنید. GTmetrix همچنین بسیار کاربرپسند است و آن را به یکی از بهترین ابزارهای سرعت سایت در سال 2019 تبدیل کرده است.
WebPageTest
WebPageTest یکی از قابل اعتمادترین و مطمئن ترین ابزارهای تست سرعت سایت است که امروزه در دسترس کاربران است. نقاط قوت اصلی WebPageTest شامل موارد زیر است:
- کاربران می توانند تنظیمات سفارشی را برای اجرای WebPageTest ایجاد کنند.
- با استفاده از گزینه ها ، می توانید WebPageTest را طوری تنظیم کنید که از طیف گسترده ای از مکان های مختلف و گزینه های مختلف مرورگر وب استفاده کند. ممکن است وب سایت شما در گوگل کروم کند باشد اما در فایرفاکس سریع باشد. اگر اینطور است، WebPageTest به شما اطلاع می دهد.
- همچنین کاربران می توانند WebPageTest را برای انجام چندین اجرا سفارش دهند. این می تواند به بگوید که آیا سرعت صفحه وب سایت شما به طور مداوم کار می کند یا خیر.
WebPageTest منبع باز و رایگان است. نتایج و تشخیص ها چندان کاربر پسند نیستند. اما داده ها دقیق هستند.اگر می دانید چه کاری انجام می دهید ، WebPageTest می تواند اطلاعات زیادی را در اختیار شما قرار دهد.
Google PageSpeed Insights
PageSpeed Insights گوگل یک ابزار تست سرعت سایت است که از 1 تا 100 به سرعت وبسایت شما امتیاز میدهد. هر چه این امتیاز بالاتر باشد، سایت شما وضعیت بهتری دارد.در مقایسه با دیگر ابزارها ، Google PageSpeed Insights داده ها یا پیشنهادهای زیادی در مورد چگونگی رفع مشکلات ارائه نمی دهد. در واقع ، این یک ابزار واقعی تست سرعت صفحه نیست. اما دلایلی وجود دارد که هنوز این ابزار ساخته شده توسط Google ارزش بررسی دارد:
- نتایج گوگل ممکن است بیش از نتایج سایر ابزارها مهم باشد. به این دلیل که گوگل در واقع رتبههای جستجو را ایجاد میکند که سعی در جذب آن دارید. اگر ابزار گوگل با عملکرد وب سایت شما مشکلی پیدا کند، بهتر است آن را جدی بگیرید.همچنین استفاده از این ابزار فوق العاده آسان است. فقط آدرس وب سایت خود را تایپ کنید ، چند ثانیه صبر کنید و نتایج را از دو نسخه تلفن همراه و دسکتاپ وب سایت خود مشاهده خواهید کرد. همه نتایج به زیبایی کدگذاری شده اند ، بنابراین شما می خواهید بلافاصله بفهمید که آیا وب سایت شما وب عمل می کند یا خیر.
- اگر ابزار Google نبود، PageSpeed Insights نیز در این لیست نبود. چون این ابزار ویژگی هایی که سایر ابزارهای این لیست دارند را ندارد. اما اگر می خواهید رتبه بالایی در پلتفرم جستجوی آنها داشته باشید ، قطعاً باید نحوه ارزیابی Google از سرعت صفحه شما بررسی شود.
Pingdom
در بیشتر موارد ، Pingdom ترکیبی خوب و ساده از گزینه ها را در اختیار کاربران قرار می دهد. مزایای ، Pingdom شامل موارد زیر است:
- در ساختار کنونی، Pingdom به کاربران اجازه می دهد تا سرعت صفحه وب سایت خود را از هر یک از چهار مکان مختلف آزمایش تست کنند . به طور کلی ، شما می خواهید نزدیکترین مکان آزمایش را به پایگاه کاربری جغرافیایی وب سایت خود انتخاب کنید.
- نتایج را به طور باور نکردنی به آسانی می توانید مطالعه کنید.
Pingdom یک تست کننده محبوب سرعت صفحه وب سایت است. رابط کاربری آن ساده و استفاده از آن آسان است. داده های تولید شده به خوبی سازمان یافته است. Pingdom ابزاری عالی برای ارائه گزارش به مشتری است در حالی که به توسعه دهنده شما اطلاعات کافی برای رفع مشکلات را می دهد.
Dotcom-Tools.com
Dotcom-tools.com ابزاری فوق العاده قوی و کامل برای تست سرعت صفحه است. ابزارهای دیگر تست سرعت صفحه فقط از یک مکان در یک زمان آزمایش می کنند. اما تست سرعت وب سایت Dotcom-tools.com سرعت صفحه را از 24 مکان بررسی می کند.
- دیدن اینکه مدت زمان بارگیری شما از مکانی به مکان دیگر متفاوت است ، به شما کمک می کند تا ببینید کاربران مختلف، چگونه وب سایت شما را در سراسر جهان تجربه می کنند.
- دانستن اینکه اکثر کاربران شما واقعاً از کجا می آیند می تواند به شما در زمینه اطلاعات ارائه شده توسط تست سرعت سایت کمک کند.
- همچنین تست سرعت سایت Dotcom-tools.com نمودارهای آبشاری دقیقی ارائه می دهد تا دقیقاً ترتیب بارگذاری صفحه وب سایت خود را مشاهده کنید.
ابزار تست سرعت سایت Dotcol-tools.com اگر شما به دنبال تجزیه و تحلیل چگونگی تجربه کاربران مختلف در مناطق مختلف جغرافیایی از وب سایت خود هستید، یک گزینه عالی است.
خب حالا که با ابزارهای مختلف تست سرعت سایت آشنا شدید و سرعت سایت خود را سنجیدید. وقت آن رسیده است که اگر سرعت سایت شما کند است آن را بهبود دهید. اما چگونه؟
راه های افزایش سرعت سایت
راه های مختلفی برای افزایش سرعت سایت، بعد از انجام تست سرعت سایت وجود دارد که در اینجا برخی از مهمترین و ساده ترین راه حل ها را بررسی خواهیم کرد:
انتخاب هاست مناسب
اولین چیزی که برای افزایش سرعت سایتمان باید به آن به درستی توجه کرد و با دقت آن را انتخاب کرد، بحث اولیه فنی یا همان خدمات میزبانی هاست و دامنه است. خیلی از وبمسترها بدون توجه به این مسئله از سرویس دهندهای که به ظاهر قیمت مناسبتری دارد، سرویس خود را خریداری می کنند. همین موضوع به ظاهر ساده می تواند سیستم شما را با مشکل مواجه کند.
باید توجه کنید نه تنها انتخاب صحیح شرکت سرویس دهنده حائز اهمیت است، بلکه انتخاب صحیح نوع سرور، نوع هاست و خدمات نیز بسیار مهم هستند. همچنین استفاده از هاستهای اشتراکی شاید هزینه کمتری داشته باشد، اما یقیناً در آینده و زمانی که بازدیدهای شما زیاد شود برای شما دردسر ساز خواهد شد.
قبل از اینکه در مورد شرایط وبسایت خود تصمیم خاصی بگیرید، قبل از هر چیز سرویس خدمات میزبانی آن را به درستی انتخاب و کانفیگ کنید. استفاده از هاستهای ابری با سرورهای قدرتمندی که از هاردهای SSD بهره مند هستند، پیشنهاد مناسبی برای راه اندازی یک سایت حرفهای است.
فعالسازی قابلیت ذخیرهسازی یا کش مرورگر (Browser Caching)
فعالسازی قابلیت ذخیره سازی یا کش مرورگرها، میتواند به شکل قابل توجهی سرعت بارگذاری وبسایت شما برای کاربران را بیشتر کند. این روش یکی از بهترین راهها برای بهبود تجربه کاربری است. کش یا Caching به پروسه ذخیرهسازی اطلاعات موجود در وبسایت شما از جمله فایلهای چندرسانهای، عکسها، فایلهای مربوط به قالب و کدنویسی آن (فایل های CSS ,JavaScript و اسناد HTML) در مرورگر کاربران گفته میشود.
در این حالت، فایلهای مذکور فقط برای بار اول نیاز به لود شدن و ذخیرهسازی دارند. برای دفعات بعد نیازی به دانلود مجدد فایلها به منظور بارگذاری کامل یک وبسایت نیست. از همین رو کاربران در دفعات بعدی مراجعه به یک سایت، با سرعت چندین برابر بیشتر آن سایت را به صورت کامل باز میکنند. اگرچه امروزه تمام مرورگرهای مشهور و معروف این قابلیت را به صورت خودکار اعمال میکنند، اما برخی از سایتها دسترسیهای لازم برای چنین کاری را به مرورگرها نمیدهند. شما باید از این مسئله اطمینان حاصل کنید و در صورتی که قابلیت Browser Caching در سایت شما فعال نبود، با تغییرات ساده در کدنویسی سایت و یا استفاده از افزونهها و پلاگینهایی که در همین زمینه معرفی شدند، این مشکل را برطرف کنید. همانطور که گفته شد، این قابلیت فقط برای بازدیدکنندگانی است که بیشتر از یک بار وبسایت شما را به صورت کامل باز کرده باشند و برای بازدیدکنندگانی که برای بار اول وارد سایت شما میشوند کاربرد خاصی ندارد. اما میتوان با استفاده از برخی ابزارها و افزونههای مشابه، سایتها را برای بازدیدکنندگان جدید هم بهینه کرد.
استفاده از قابلیت Expires Headers
Expires Headers قابلیتی است که به مرورگرها اجازه میدهد تا نسخه کش شده (ذخیره شده) از یک صفحه را، به جای هر بار بارگذاری مجدد نمایش دهند. با نگاهی ساده به این قابلیت میتوان گفت که مزایای استفاده از Expires Headers شامل موارد زیر است :
- کاهش مدت زمان لودینگ فایلها توسط سرور
- کاهش مدت زمان بارگذاری صفحات سایت
- کاهش استفاده از پهنای باند سرور
- جلوگیری از ترافیکهای بیمورد و افت سرعت انتقال دادهها
بگذارید کمی بیشتر راجع به این مقوله توضیح دهیم. همانطور که در بخش قبلی گفتیم، مرورگرها برای نمایش و بارگذاری یک صفحه از یک سایت، درخواستهایی به سرور ارسال میکنند. وقتی اولین باری که یک سایت در یک مرورگر به صورت کامل بارگذاری شد، اطلاعات تکمیلی آن در قسمت کش (Cache) مرورگر یا حافظه موقت آن ذخیره میشود. Expires Headers به مرورگرها این امکان را میدهد تا زمانی که آنها وارد یک سایت شدند، به جای اینکه شروع به ارسال درخواست و بارگذاری تک تک بخشهای سایت کنند، همان نسخه ذخیره شده و دست نخوردهای که از قبل در حافظه موقت خود ذخیره کردهاند را نمایش دهند. تنها نکتهای که این قابلیت را با قابلیت Browser Caching متفاوت میکند، امکان تعیین فرمت فایلها و مدت زمان ذخیرهشدن آنها است. با استفاده از چنین قابلیتی، تعداد دانلود و ارسال درخواستهای بیمورد به شدت کاهش مییابد و بدیهی است که همین مسئله در نهایت به نفع شما خواهد بود؛ چرا که منابع سایت و پهنای باند سرور شما کمتر از قبل مورد استفاده قرار گرفته و در نتیجه سرعت سایت شما بهبود پیدا میکند.
بهینه سازی تصاویر
سعی کنید تصاویر از حد نیاز بزرگتر نباشند. چون تصاویر با اندازه بزرگ زمان بیشتری را برای بارگیری می گیرند. وقتی تصاویر شما بهینه نمی شوند، وب سایت شما می تواند بسیار کندتر باشد.بنابراین قبل از بارگذاری سعی کنید تصاویر را فشرده سازی کنید. شما میتوانید به سایت Optimizilla بروید، عکسهایی که میخواهید بهینه شوند را بارگذاری کنید و با حجمی کمتر از قبل تحویل بگیرید. همچنین میتوانید عکسها را به صورتی گروهی بارگذاری کنید.
استفاده از متد Keep Alive
برای اینکه یک وبسایت برای یک کاربر به نمایش در بیاید، مرورگر به سروری که وبسایت مذکور روی آن میزبانی میشود، درخواستی کوتاه برای برقراری ارتباط اولیه می فرستد. این درخواست ها با عنوان HTTP Requests شناخته می شوند. در حقیقت این ارتباط کوتاه به منظور دریافت مجوز دسترسی به اطلاعات درون سایت برقرار می شود. بعد از اینکه درخواست مربوطه توسط سرور تأیید شد، حالا مرورگر به فایلهای اصلی از جمله فایلهای HTML، فایلهای CSS، JavaScript و دیگر فایلهای ذخیره شده روی سرور آن وبسایت دسترسی پیدا میکند.
برای دسترسی به حتی یک فایل از اطلاعات هر صفحه از یک وبسایت، این پروسه تکرار میشود و در نتیجه، درست مثل بار اول، زمانی هرچند کوتاه برای برقراری ارتباط اولیه بین مرورگر و سرور ایجاد میشود. همین مسئله باعث میشود تا در هر بار بارگذاری صفحات یک وبسایت این مدت زمان اتلاف شده و سرعت بارگذاری نهایی آن وبسایت کاهش پیدا کند.
متد Keep Alive به همین منظور ارائه شده است. شما با فعالسازی این قابلیت، بستری فراهم میکنید تا نیازی به برقراری ارتباط اولیه برای هر درخواست و هر فایل لازم نباشد. در واقع با کمک متد Keep-Alive، سرور سایت فقط برای بار اول درخواستها را دریافت میکند و مابقی اطلاعات را به صورت همزمان به مرورگر ارسال میکند. در این صورت مرورگرها نیازی ندارند که برای هر یک فایل یک درخواست ارسال کنند. با پیادهسازی این سیستم، سرعت دریافت و انتقال اطلاعات بین کلاینت و سرور به مقدار قابل توجهی بهبود پیدا میکند.
فشردهسازی فایل های JavaScript و CSS
از دیگر روشهای افزایش سرعت یک سایت و کاهش حجم کلی آن، فشردهسازی فایلهای جاوا اسکریپت و سیاساس میباشد. منظور ما از فشرده سازی کم حجم کردن این فایلها نیست؛ بلکه ادغام کردن چندین فایل در یک فایل است. این فرآیند Minify نامیده میشود. همانطور که میدانید یک وبسایت شامل صدها فایل گوناگون است که بسیاری از آنها ممکن است فایلهای JavaScript و CSS باشند. شما میتوانید کدهای اصلی این فایلها را جمع آوری کرده و همگی آنها را در یک فایل ذخیره کنید. در این حالت به مقدار قابلتوجهی فایلهای اضافی را از سرور حذف کرده و سایت را سبکتر میکنید. چنین اقدامی باعث میشود تا درخواستهای مرورگرها برای خواندن اطلاعات هر فایل کاهش یافته و در نتیجه سرعت بارگذاری سایت افزایش پیدا کند. این فرآیند کار خیلی ساده ای نیست و پیشنهاد میکنیم این کار را به یک متخصص طراحی وب واگذار کنید. با این حال برای این کار ابزارهای گوناگونی عرضه شده است. به عنوان مثال برای سیستم مدیریت محتوای Wordpress افزونههایی مثل Better WordPress Minify وجود دارند که انجام این کار را برای شما راحتتر می کنند. همچنین ابزار تحت وب WillPeavy نیز میتواند فایلهایHTML ,CSS و JavaScript را برای شما Minify کند.
قالب سبک برای وب سایت خود انتخاب کنید
قالب یا them وب سایت شما تأثیر زیادی بر سرعت سایت شما دارد. قالب های نامناسب با کدنویسی ضعیف، بی شک باعث کند شدن سرعت بارگذاری سایت می شود. سعی کنید از قالب های سبک و ساده تر استفاده کنید. می توانید سرعت قالب وب سایت خود را با یکی از ابزارهای تست سرعت سایت بسنجید.
فشرده ساز Gzip را فعال کنید
اگر همیشه فایلهای خود را به عنوان فایلهای ZIP در رایانه خود فشرده می کنید پس حتما می دانید که این روش چقدر می تواند اندازه فایل ها را کاهش دهد. برای فشرده و بهینهتر کردن فایل های javascript ،css ، html میتوانیم از Gzip استفاده کنیم. Gzip بر روی سایت شما نصب میشود و قبل از اینکه صفحات سایت را برای مرورگر بفرستد، آنها را فشرده میکند. شاید غیرقابل باور بهنظر برسد، اما Gzip تا 70% حجم فایلهای ارسالی را میتواند کاهش دهد.
از کدهای کوتاه و مرتب استفاده کنید
کدها نیاز به بهینه سازی دارند. شما می توانید با استفاده از کدهای کوتاه و عدم اتفاده از کدهای طولانی مانند javascript و ،css سرعت سایت را بهبود بخشید. همچنین با تمیز کد زدن، حذف جاهای خالی، فرمتهای اضافی، کدهای اضافی و خیلی از موارد غیر ضروری دیگر، سرعت بارگذاری صفحه را افزایش پیدا میکند.
از CDN استفاده کنید
CDN یا شبکه توزیع محتوا (مخفف Content Delivery Network) شبکه ای از چندین سرور در سراسر جهان است که محتوای وب را برای کاربران نهایی با توجه به موقعیت جغرافیایی نشان می دهد. فعال کردن CDN باعث می شود تا اطلاعات در سرورهای سراسر دنیا ذخیره شوند. بنابراین برای هر کاربر، اطلاعات از نزدیکترین سرور بارگذاری می شود، بنابراین سرعت بارگذاری سایت افزایش پیدا می کند.
مدیریت پیش نویس های مطالب سایت
سیستم های مدیریت محتوای تحت وب از جمله محبوب ترین آن ها یعنی وردپرس قابلیت ذخیره سازی لحظه ای اطلاعات محتوایی شما در مطالب را دارند. این اطلاعات به صورت پیش نویس (Drafts) در دیتابیس سایت ذخیره می شوند و هر بار که آن ها را ویرایش کنید، پیش نویس های جدیدتری به لیست قبلی اضافه می شوند که به آنها رونوشت گفته می شود. در چنین حالتی ممکن است برای یک نوشته ده ها پیش نویس تولید شود. این پیش نویس ها در بعضی از سیستم ها حتی بعد از انتشار نسخه نهایی نوشته نیز باقی مانده و به نوع خود باعث کاهش ترافیک پهنای باند سایت خواهند شد. بنابراین حذف پیش نویس ها بعد از ارسال نسخه نهایی نوشته، ایده خیلی خوبی برای افزایش سرعت سایت است.
برای وردپرس می توان از افزونه هایی که در این مورد منتشر شده اند استفاده کرد. پلاگین Revision Control یکی از همین موارد است که می تواند در مدیریت و کنترل تعداد رونوشت ها به شما کمک کند. فراموش نکنید که حذف همگی پیش نویس ها شاید کمی ریسک پذیر باشد. بنابراین شاید بهتر است یک الی دو مورد از پیش نویس های قبلی را نگه دارید. با کمک این پلاگین شما قادر هستید تا تعداد این پیش نویس ها را به حداقل ممکن رسانده و فضای اشغال شده بی مورد در هاست و سرور خود را پاکسازی کنید.
نسخه موبایلی وب سایت خود را گسترش دهید
برای بازدید از سایت ها، موبایل ها اخیراً از سیستم های دسکتاپی جلو زده اند و هم اکنون بیش از 60% از بازدیدهای سایت ها توسط موبایل ها انجام می شود! از جایی که سرعت و سبکی حرف اول را در موبایل ها می زنند، شما باید وبسایتی داشته باشید که بتواند از این لحاظ کاربران را جذب کند. نتایج این تحقیقات که توسط نظرسنجی های مختلف روی هزاران نفر انجام شد نشان می دهد که نزدیک به 85% از کاربران موبایلی انتظار دارند که یک سایت چندین برابر سریع تر از نسخه دسکتاپی در موبایل آن ها باز شود.
با توجه به اینها رقابت صحیح و موفقیت آمیز در دنیای کسب و کار اینترنتی تا حد خیلی زیادی به کسب رضایت کاربران موبایلی بستگی دارد. بنابراین شما باید حتماً یک نسخه ریسپانسیو (واکنش گرا) از سایت خود برای موبایل ها داشته باشید و تا جایی که ممکن است نسخه مخصوص موبایل سایت خود را سبک و سریع کنید. کاربران موبایلی از وبگردی در موبایل ها بیشتر به دنبال کسب سریع اطلاعات هستند و همین موضوع باعث می شود با وسواس کمتری به طراحی ظاهری و گرافیکی نسخه موبایلی بپردازید. چنین حرفی به این معنی نیست که ظاهر نسخه ریسپانسیو اهمیتی ندارد؛ بلکه به این معنی است که سادگی اولویت بیشتری در آن دارد و هر چه یک طرح ساده تر باشد، سرعت آن نیز بالاتر خواهد بود.
اگر می خواهید مطمئن شوید که وبسایت شما با موبایل ها سازگار است (Mobile-friendly) می توانید از ابزار Mobile-Friendly Test گوگل استفاده کنید. کافیست وارد این سایت شده و آدرس سایت خود را در فیلد مربوطه وارد کرده و گزینه Run Test را بزنید. سپس منتظر تست و بررسی شدن سایت باشید و بعد از آن نتیجه را ببینید.
سرعت مناسب برای سایت چقدر است؟
سرعت استاندارد بارگذاری کامل برای یک سایت، باید چیزی بین 3 الی 7 ثانیه باشد. شما باید سرعت بارگذاری وبسایت خود را به صورت مستمر چک کنید و اگر زمانی این مقدار طولانیتر شد، با روش هایی که در بالا گفتیم سعی کنید سرعت سایت خود را بیشتر کنید یا از متخصصین در این حوزه کمک بگیرید.