بطور مداوم با مشتریانی مواجه میشویم که برای توصیف محصولاتشان از مجموعهای از کلمات استفاده میکنند، در حالی که مخاطبانشان از مجموعه کاملا متفاوت از کلمات آنها استفاده میکنند. به همین دلیل مخاطبان نمی توانند سایت آنها را پیدا کنند.
شما قبل از اینکه شروع کنید و محتوای خود را بنویسید باید کلمه کلیدی مناسب را پیدا کنید. باید کلمه ای که می خواهید کاربران از طریق آن شما را در موتورهای جستجو پیدا کنند را بیابید. اما چگونه؟ در این مقاله با ما همرا باشید تا بهترین ابزارها را به شما معرفی کنیم.
کلمه کلیدی چیست؟
کلمه کلیدی به کلمات و عباراتی گفته می شود که کاربران برای بدست آوردن اطلاعات در موتورهای جستجو وارد می کنند و از طریق آن صفحات سایتمان را پیدا می کنند. برای مثال “تحقیق کلمه کلیدی” یک کلمه کلیدی است. کلمات کلیدی معمولا شامل چند کلمه هستند بنابراین منظور از کلمه کلیدی تک واژه نیست بلکه عبارت های کلیدی را هم در بر می گیرد.
کلمات کلیدی به دو دسته تقسیم می شوند:
- کلمات کلیدی کوتاه(focused): شامل تک واژه یا دو واژه هستند و بازه مطالب بیشتری را در بر می گیرند.
- کلمات کلیدی بلند(long tail):به صورت عبارت و شامل چندین واژه هستند. این عبارات به صورت طولانی تر خاصتر هستند و نسبت به دسته اول کمتر متداولند. اما نرخ تبدیلشان بالاتر است، زیرا تمرکز آنها بر روی قسمتی از بازار است.
تحقیق کلمه کلیدی چیست؟
تحقیق کلمه کلیدی یا جستجوی کلمه کلیدی یعنی پیدا کردن کلمات ارزشمندی که بیشترین نرخ جستجو در حوزه کاری شما را دارند. با کمک این تحقیق شما می توانید متوجه شوید کاربران در حوزه کاری شما به دنبال چه چیزی هستند؟شما با زبانی که مخاطبان هدفتان جستجو می کنند، آشنا می شوید این تحقیق شامل استفاده از ابزارهای مختلف یا خود موتور جستجوی گوگل است که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
چرا تحقیق کلمات کلیدی با اهمیت است؟
تحقیق کلمه کلیدی بسیار مهم است. زیرا متوجه می شویم مخاطبانمان چه عبارت هایی را جستجو می کنند. ممکن است برخی از افراد فکر کنند استفاده از کلمات خاص باعث بهینه سازی سایتشان می شود. اما باید گفت با این عبارات ترافیک زیادی را ایجاد نخواهند کرد در نتیجه مشتریان زیادی را از دست می دهند. تحقیقات نشان می دهد درصد بالایی از صفحات اینترنت هیچ ترافیکی از گوگل نمی گیرند که دلیل آن انجام ندادن تحقیق کلمه کلیدی است. بنابراین تنها روش برای فهمیدن اینکه مخاطبان شما چه عبارتهای را جستجو میکنند، تحقیق کلمه کلیدی است. همچنین تحقیق کلمه به شما کمک می کند تا پاسخ سوالات زیر را پیدا کنید:
- بدست آوردن رتبه در این کلمه کلیدی چقدر دشوار است؟
- با این کلمه کلیدی چقدر ترافیک خواهم گرفت؟
- برای رتبه گرفتن با این کلمه کلیدی، چه محتوایی باید تولید کنم؟
- آیا کاربرانی که این کلمه کلیدی را جستجو می کنند می توانند به مشتری تبدیل شوند؟
چگونه تحقیق کلمه کلیدی را انجام دهیم؟
تحقیق کلمه کلیدی با فکر کردن به این جمله که “کاربران با چه کلمه ای سایت ما را پیدا می کنند” شروع می شود. تحقیق کلمه کلیدی کار ساده ای است به شرط اینکه به درستی انجام شود. قبل از هر چیز باید شناخت کامل و درستی از حوزه کاری خود داشته باشید. همچنین باید با نحوه کار با ابزارها تحقیق کلمه کلیدی آشنا باشید تا بتوانید بیشترین بهره را آز آنها بگیرید.
برای یافتن کلمه کلیدی طوفان فکری ایجاد کنید
در ابتدا باید از کلمات کلیدی بنیادی(Seed Keywords) شروع کنید. این کلمات رقیبان شما را مشخص می کند.سپس از آن برای تهیه لیستی از کلیدواژه های مرتبط استفاده کنید. با همکاران و سایر افرادی که درمورد حوزه کاری شما اطلاعات دارند، جلسه ی طوفان فکری برگزار کنید. برای این کار کافی است هر کدام از شما خود را جای مشتریان قرار دهید تا بدانید برای یافتن خدمات یا محصولی که عرضه میکنید، چه کلمهای باید جستجو شود.
آنالیز رقبا
در این مرحله باید بدانید رقیبان شما با چه کلمه کلیدی رتبه گرفته اند. برای این کار کافی است که یکی از کلمات داخل لیستی تهیه کرده اید را جستجو کنید. اینجا متوجه می شوید با آن کلمه کلیدی بنیادی چه سایت هایی رتبه گرفته اند و رقیبان خود را شناسایی می کنید. پس از آن می توانید از ابزارهای تحلیل رقبا استفاده کنید تا بتوانید صفحات پربازدید آنها و همچنین میزان ترافیکی که دریافت کرده اند را پیدا کنید. به طور کلی بررسی اینکه با چه کلید واژه ای بیشترین ترافیک را گرفته اند از بهترین راه های تحقیق کلمه کلیدی است.
ابزارهای تحقیق کلمه کلیدی
ابزار https://kwfinder.com
یکی از بهترین ابزارهای تحقیق کلمه کلیدی، ابزارKWFINDER است. این ابزار میزان جستجو،ترند بودن کلمه، میزان سختی کلمه کلیدی و کلمات مرتبط را نشان میدهد. استفاده از این ابزار رایگان نیست و می توانید با پرداخت هزینه اکانت تهیه کنید. اگر در سایت Kwfinder اکانت بسازید می توانید زبان متن را به فارسی تغییر دهید تا فقط کلمات فارسی را جستجو کند. سپس کلمه کلیدی خود را جستجو کنید که با عددی بین 0 تا 100 میزان سختی را نشان می دهد. در تصویر زیر اطلاعاتی که ابزار در تحقیق کلمه کلیدی می دهد، را نشان می دهد.
پیشنهادات گوگل
قطعا هنگام جستجو در گوگل با پیشنهادات گوگل (google suggest) روبه رو شده اید. گوگل برای اینکه کاربران صفحات مورد نظرشان را راحت تر پیدا کنند، پیشنهادات مختلفی را به کاربران نشان می دهد. این ویژگی به عنوان ابزار تحقیق کلمه کلیدی رایگان مورد استفاده می گیرد. این ویژگی به صورت زیر در تحقیق کلمه کلیدی به شما کمک خواهد کرد:
- هنگامی که شروع به تایپ کلمه کلیدی می کنید گوگل به صورت خودکار پیشنهاداتی را به شما ارائه میدهد. این پیشنهادات براساس آخرین محاسبات گوگل در مورد جستجوهای کاربران در روزها و حتی ساعات اخیر است. می توانید بعد از کلمه کلیدی یک حرف را تایپ کنید. در این صورت پیشنهادهای بیشتری توسط گوگل را که با آن حرف شروع می شود را نمایش می دهد.
- پیشنهادات مرتبط که بعد از جستجو در پایین صفحه نمایش داده می شوند.
ابزار Keywordtool.io
ابزار Keywordtool.io یک نسخه رایگان دارد که کلمه کلیدی مشابه را در چندین محیط پیدا می کند. این ابزار کلمه کلیدی فارسی را نیز در فهرست زبانهای خود دارد. همچنین با استفاده از قسمت Questions میتوانید سؤالاتی که کاربران فارسی زبان در مورد کلمه کلیدی مورد نظرتان از گوگل میپرسند را نیز مشاهده کنید.
Google Keyword Planner
برای استفاده از ابزار Keyword planner باید یک اکانت گوگل ادز (google ads) داشته باشید. یعنی حداقل یک بار از تبلیغات گوگل استفاده کرده باشید. این ابزار گروهی از کلمات پر رقابت را نشان می دهد. این ابزار میزان جستجو کلمه کلیدی را در یک بازه ی زمانی مشخص را نشان می دهد. این ابزار کلمات کلیدی را بر اساس مناطق، کشورها و همچنین تاریخ و زمان نشان میدهد.
Keywords Everywhere
این ابزار بر روی مرورگر کروم نصب می شود و میتوانید در نتایج جستجو عبارت های مشابه را مشاهده کنید. به این صورت که بعد از جستجو هر کلمه، عبارت های مرتبط که قبلا حستجو شده اند را نشان می دهد.
بررسی و آنالیز کلیدواژهها
با استفاده از ابزارها کلید واژه های بسیاری پیدا خواهید کرد. اما کدام یک از آنها بهتر است؟ بنابراین باید با آنالیز کلید واژه ها که کار آسانی است بهترین کلیدواژه را پیدا کرد. برای این کار کافی است از معیار های سئو (SEO metrics) استفاده کنید:
میزان جستجو (Search Volume)
میزان جستجو یا Search Volume نشان می دهد که یک کلیدواژهی خاص به طور متوسط چند بار در ماه توسط کاربران جستجو میشود. در مورد این اعداد باید به نکات زیر توجه کرد:
- این عدد تعداد دفعات جستجو را نشان می دهد ، نه تعداد افرادی که جستجو کردهاند. در بسیاری موارد ممکن است یک نفر چندین بار در ماه یک کلمه یا عبارت را جستجو کند. تمام این دفعات در این آمار محاسبه میشود.
- این عدد میانگین ماهانه هر جستجو را نشان می دهد.
- در صورت گرفتن رتبه در این کلیدواژه مشخص نیست چقدر ترافیک دریافت میکنید.
سختی کلیدواژه
سختی کلیدواژه نشان دهنده ی این است که رسیدن به رتبه مناسب در این کلید واژه چقدر دشوار است. هرچه عدد سختی بزرگتر باشد گرفتن رتبه سختتر است. کارشناسان سئو معمولا میزان سختی رتبه گرفتن در یک کلمه کلیدی را به صورت دستی و با بررسی سایتهای برتر ارزیابی میکنند. فاکتورهای زیادی مانند تعداد و کیفیت بکلینکها،طول، میزان ارتباط و جدید بودن محتوا، میزان استفاده از کلیدواژه و کلمات معادل آن و … برای سنجش در نظر می گیرند. اینکه کدام فاکتور مهمتر است مشحص نیست و از یک کارشناس تا کارشناس دیگر متفاوت است.
هزینه هر کلیک
معیار CPC یا هزینه برای هر کلیک نشان می دهدکه رقبایتان حاضرند برای هر کلیک روی نتایج یک کلیدواژه چقدر هزینه کنند. این معیار بیشتر به درد کسانی میخورد که قصد تبلیغ کردن دارند و نه کارشناسان سئو. اما در هر صورت درک خوبی به کارشناس میدهد و مشخص میکند که آیا افرادی که این کلمات را جستجو میکنند اهل پول خرج کردن هستند یا نه؟ به این نکته توجه کنید که CPC معیاری لحظه ای است و ممکن است هر ساعت تغییر کند. بر خلاف تعداد جستجوی ماهانه که ممکن است در طول یک سال تغییری نکند.
تاثیر تحقیق کلمه کلیدی بر سئو
تحقیق و انتخاب بهترین کلمات کلیدی یکی از مهمترین گامها درسئوی پایدار و افزایش بازدید سایت است.تحقیق کلمه پایه و اساس تولید محتوا و سئوداخلی است. تحقیق کلمه کلیدی و آنالیز آن به شما نشان میدهد وب سایت شما به چه چیزی معروف است، همچنین نشان می دهد که ترافیک خالص سایتتان از کجا است؛ پس میتوان گفت یکی از پایهایترین تکنیکهای دیجیتال مارکتینگ است و هیچوقت اهمیت خود را از دست نمیدهد. این اهمیت زمانی پررنگتر میشود که تحقیق کلمات کلیدی و انتخاب و استفاده مناسب از آن باعث شود رتبه بهتری در نتایج گوگل داشته باشید.