شاید خاطرتون باشه که تا چند سال قبل که الگوریتم های گوگل دست به کار نشده بودن، رسیدن به پاسخ هر سوالی کار راحتی نبود. با هر سرچ، یک عالمه صفحات اسپم و غیرمرتبط نمایش داده میشد. چون در اون سالها برای به دست آوردن یه رتبه خوب فقط کافی بود کلمه کلیدی رو مدام تکرار میکردی. اینجوری حتی اگه محتوای خوبی نداشتی بازم رتبه خوبی به دست میاوردی.

مقاله الگوریتم مرغ مگس خوار

الگوریتم مگس خوار چیست؟

در واقع این سایت‌ها با تکنیک‌های سئو کلاه سیاه قصد گول زدن گوگل و کاربران را داشتند. این موضوع باعث نارضایتی کاربران بود. اما گوگل هم بیکار ننشست و با رونمایی از الگوریتم هاش، سایت های اسپم رو از رتبه ها و صفحات برتر حذف کرد. گوگل به جای تمرکز بر کلمه کلیدی، با تکیه بر الگوریتم مرغ مگس خوار یا Hummingbird به معنا و مفهوم عبارات توجه کرد. در نتیجه توانست منظور کاربران را به درستی متوجه شود.

مرغ مگس خوار با سرعت و دقت بالا وبسایت ها را بررسی می کند و با شناسایی کلمات و عبارات هم خانواده، بهترین نتیجه را به کاربر معرفی می کند.

جالبه بدونید این پرنده یعنی مرغ مگس خوار ویژگی های عجیبی داره. مثلا برای حفظ انرژی وقت هایی که غذا کمتره یا شبها ، به وضعیتی به نام کندی ( مثل  خواب زمستانی) می‌ره. با این کار نرخ متابولیسم رو تا یک پانزدهم نرخ نرمال کم میکنه.

گوگل از نام این پرنده استفاده کرده‌ و در سال ۲۰۱۳ الگوریتمی رو معرفی کرد که کارش تضمین انطباق نتایج با هر چیزیه که کاربر انتظار داره.

بذارید یه مثال ببینیم با هم :

فکر کنید در گوگل کلمه (سرعت شیر) را سرچ کنید، قبل از این الگوریتم گوگل نتایج غیرمرتبط زیادی را به شما نمایش می داد. چون شیر معانی مختلفی دارد. اما الان با الگوریتم مرغ مگس خوار می داند که منظور شما از سرعت شیر حتما حیوان شیر است و نه شیر خوراکی. درنتیجه، دیگر نتایج اسپم و نامرتبط را به شما نمایش نمی دهد. این الگوریتم در درک تاثیر کلمات به گوگل کمک می کند و نتایج را بر اساس مفاهیم نمایش می دهد.

این الگوریتم برای این کار از Google Knowledge Graph ( گراف دانش گوگل ) و Semantic search  (جستجوی معنایی) هم کمک می‌‌گیرد. ببینیم یعنی چی؟

الگوریتم مرغ مگس خوار چیست

منظور از گراف دانش گوگل و جستجوی معنایی چیست؟

گراف دانش گوگل (Google Knowledge Graph) پایگاه اطلاعاتی از داده‌‌هاست که اطلاعات بسیاری دارد. این اطلاعات از سراسر اینترنت و وب سایت‌‌های معتبر جمع‌‌آوری می شوند. این باکس همان اطلاعاتی است که در کنار نتایج جستجو نشان داده می‌‌شود.

در جستجوی معنایی یا Semantic search ، گوگل با توجه به تاریخچه جستجو و همچنین بر اساس آدرس IP، شما را برای رسیدن به نتیجه مورد نظرتان یاری می دهد. حتما توجه کردید که با وارد کردن اولین کلمه از جستجوهای قبلی لیستی ازنتایج که قبلا از آن‌‌ها استفاده کردید، به شما نشان داده می شود.

الگوریتم مگس خوار چه چیزهایی رو دوست داره؟

مرغ مگس خوار به جز مگس دیگه چیا دوست داره؟چیکار کنیم این الگوریتم مارو نخوره؟

حالا که می دونیم گوگل به معنای کلمات و ارتباط آن‌ها با هم توجه عمیق‌تری نشان می دهد؛ دیگر نوشتن عبارت و کلمات کلیدی به شکل غیرحرفه ای راهی برای به دست آوردن رتبه در گوگل نیست. محتوایی باارزش بنویسید که علاوه بر داشتن کلمات کلیدی، مفاهیم آن کلمات را نیز در بر داشته باشد. بدین شکل می توان امیدوار بود که رتبه های خوبی در گوگل به دست می آورید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *