آیا برای تجزیه و تحلیل بازدیدکنندگان سایت خود از ابزاری استفاده می کنید؟ اگر نه شما باید از همین الان شروع کنید. چگونه خواهید فهمید که چه کسی متن شما را می خواند و سایت شما را رصد می کند؟ بدون این اطلاعات ، نمی توانید به علاقه مخاطبان خود را بدانید و بازدید کنندگان جدیدی پیدا کنید؛ بنابراین تاثیر کار خود را نخواهید دید و انگیزه و اشتیاق خود را از دست می دهید. برای جلوگیری از چنین وضعیتی ، ما می خواهیم شا را با یک راه حل عالی آشنا کنیم که گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) نام دارد.

گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)چیست؟

گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)چیست؟

Google Analytics یک ابزار وب سایت رایگان است که آمار، گزارش های اساسی، تجزیه و تحلیل ترافیک و رفتار مشتری در سایت را نشان می دهد. این ابزار در هر صفحه از سایت شما اجرا می شود و همه چیز را در مورد مخاطبان خود به شما می گوید. با استفاده از Google Analytics قادر به تجزیه و تحلیل آمار SEO ، انتخاب استراتژی بازاریابی و انجام بهینه سازی SEO خواهید بود.

این ابزار داده ها را از تمام کانال های ترافیک ، همچنین رسانه های اجتماعی و بک لینک ها جمع آوری می کند. این اطلاعات به شما در تصمیم گیری، ایجاد چیزهای جدید و توسعه سایت ها یا کمپین های بازاریابی کمک می کند. این برنامه رایگان است و تنها کاری که شما باید برای انجام این کار انجام دهید داشتن یک حساب Google است. با افزودن کد به سایت خود می توانید آن را با وب سایت خود پیوند دهید. علاوه بر این ، با Google Analytics می توانید آمار را در لحظه ببینید و سریعا مشکل را مدیریت کنید.

Google Analytics فقط برای سازمان های تجاری و فروش نیست. با کمک این ابزارر می توانید تعداد افرادی که از سایت شما بازدید می کنند را ردیابی کنید که در کدام کمپین ایمیل بهترین نتایج مانند پاسخ به نامه شما و میزان کمک های مالی شما حاصل شده است. حتی اگر یک سازمان خصوصی کوچک هستید، برای شما مخاطبانتان مهم است. مخاطب شما کارهای شما را دوست دارند و پست های شما محبوب هستند یا خیر. ممکن است چیزی نفروشید اما وقت می گذارید و مردم را برای بازدید تشویق می کنید.

چه کسانی و چرا به گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) نیاز دارند؟

چه کسانی و چرا به گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) نیاز دارند؟

شما وب لاگ دارید؟ یک وب سایت ایستا دارید؟ اگر پاسخ مثبت است ، چه برای استفاده شخصی و چه برای کار تجاری ، شما به Google Analytics نیاز دارید. در اینجا فقط چند سوال از وب سایت شما وجود دارد که می توانید با استفاده از Google Analytics به آنها پاسخ دهید.

بسیاری از سئوالات دیگری وجود دارد که Google Analytics می تواند به آنها پاسخ دهد، اما این سئوالات برای بیشتر دارندگان وب سایت مهم است.

ویژگی های گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) :

ویژگی های گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) :

از ویژگی های بارز گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) می توان به موارد زیر اشاره کرد:

حال بیایید ببینیم چگونه می توانید Google Analytics را در وب سایت خود قرار دهید:

آموزش استفاده از گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) :

 آموزش استفاده از گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)

برای ثبت نام در حساب Google Analytics شما به یک ایمیل احتیاج دارید. اگر ایمیل رسمی Google ندارید، باید بسازید. هنگام تنظیم حساب ، کدی برای جایگذاری در وب سایت خود دریافت خواهید کرد. شما باید آن را در هر سرصفحه در صفحه خود وارد کنید. اگر نمی دانید چگونه این کار را انجام دهید ، بهتر است از یک متخصص بخواهید این کار را برای شما انجام دهد. البته اگر سایت شما در وردپرس است این کار آسان تر است، فقط باید افزونه ای نصب کنید که به افزودن کد به تمام صفحات شما کمک کند. به نظر من استفاده از MonsterInsights خوب و آسان است.

هنگامی که این کار را انجام می دهید می توانید با Analytics شروع کرده و از سایت ها و صفحات خود داده جمع آوری کنید. زمانی را باید صرف کنید که با تمام این آمار و اطلاعات مربوط به سایت خود تعامل کنید. با این حال ، شما باید چند آمار ساده را بدانید و استفاده کنید که در اقدامات اساسی به شما کمک می کنند. در حالی که از این ابزار استفاده می کنید، تخمین برخی تصمیمات و فکر کردن در مورد کمپین های بعدی برای شما راحت تر خواهد بود.

10 مرحله تحلیل داده توسط گوگل آنالیتیکس (Google Analytics):

10 مرحله تحلیل داده توسط گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)

بسیاری از استراتژی ها و ابزارها برای تجزیه و تحلیل و بهینه سازی وب سایت ها وجود دارد. کاربرد برخی از آنها آسان است و برخی دیگر نیاز به دانش پیشرفته دارند. اما به بنظر من ابزاری که متناسب با نیاز تمام خوانندگان است Google Analytics می باشد.

در اینجا یک مرور کوتاه از هر یک از مراحل وجود دارد:

1. با بازدید از وب سایت خود موضوعات، اهداف و KPI های آنلاین را تنظیم کنید:


قبل از مشاهده داده های Google Analytics از از وب سایت خود بازدید کنید. چگونه می توانید بدون دانستن مهمترین مواردی که وب سایت را تشکیل می دهند، داده ها را در چشم انداز مناسب قرار دهید؟

2. بررسی اجمالی کانال یا گزارش منابع ترافیک:

با یک نگاه از گزارش مروری کانال، بینش فوق العاده ای برای شما جهت بهبود سایتتان فراهم می شود.

3. نسبت بازدیدکنندگان جدید به بازدیدکنندگان قبلی و درصد وفا داری آن ها:

همه این موارد به بازاریابی خوب و تجربه کاربران بستگی دارد.

4. عملکرد بازدیدکنندگان از طریق موبایل و تبلت در مقابل دسک تاپ چگونه است؟

بسیار مهم است که وب سایت شما هم در دسک تاپ و هم در موبایل و تبلت عملکرد خوبی داشته باشد. این روزها افراد بدون توجه به اینکه از کدام دستگاه و مرورگر استفاده می کنند، انتظار تجربه های عالی برای کاربر را دارند.

گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)

۵. آیا صفحات فرود یا همان لندینگ پیج عملکرد خوبی دارند یا نیاز به اصلاح است؟

در بیشتر موارد ، صفحات فرود نقش مهمی در بهینه سازی وب سایت ها دارند. آیا بازدید کنندگان وب سایت شما در یک صفحه فرود مناسب فرود می آیند؟

6. آنها چقدر استراتژی جستجوی پولی و ارگانیک خود را تنظیم کردند؟

جستجوی پولی و ارگانیک می توانند مکمل یکدیگر باشد و قابلیت مشاهده و نتایج جستجو را برای شما چندین برابر کند. این گزارش ها در Google Analytics به شما ایده خوبی در مورد استراتژی جستجو می دهند .

7. آیا نرخ تبدیل بازدیدکننده به مشتری، قابل قبول است یا عالی ؟ و در مورد بهتر شدن آن چه کاری می توانید انجام دهید؟

اگر فکر می کنید نرخ تبدیل هدف می تواند بسیار بیشتر باشد ، ممکن است بخواهید چند ایده در مورد بهینه سازی آنها ارائه دهید.

8- عملکرد خاص کمپین ها چگونه است؟

بعضی اوقات ممکن است با ایمیل ، نمایش های بسیار متفاوتی روبرو شوید. بهترین کار این است که به هر یک از آنها نگاه کنید و ببینید عملکرد آنها چگونه است. و چه کاری شما می توانید برای بهینه سازی هر یک از آنها براساس بودجه و بازاریابی انجام دهید.

9. آیا در برخی از مراحل افت شدیدی در قیف ها(funnel) مشاهده می کنید؟

در هنگام بهینه سازی برای تبدیل وب سایت ، قیف ها مکانی عالی برای شروع هستند. اگر درصد افت در مراحل خاص بسیار زیاد باشد ، ممکن است بخواهید دو کار انجام دهید: 1- بررسی کنید که آیا مشکلات فنی در فرآیند اندازه گیری وجود دارد یا خیر و آنها را برطرف کنید 2- برای کاهش درصد بازدیدکنندگان از قیف چه کاری می توانید در این مورد انجام دهید.

10. کدام نکات خاص (هوش تجزیه و تحلیل) را از دست دادم؟

هوش تجزیه و تحلیل اطلاعات جالبی را به شما ارائه می دهد که احتمالاً خودتان نمی توانستید آنها را پیدا کنید. این یک روش عالی برای بدست آوردن برخی نقاط شروع اضافی برای فرایند تجزیه و تحلیل و بهینه سازی شماست.

امیدوارم که این مراحل به شما در بهبود مهارت های تجزیه و تحلیل و عملکرد وب سایت های موردنظر شما کمک کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *