در این مقاله سعی کرده ایم به صورت مختصر و ساده دیجیتال مارکتینگ را توضیح دهیم. دیجیتال مارکتینگ امروزه به عنوان یک علم و تخصصی مستقل شناخته می شود.

دیجیتال ماکتینگ چیست؟


به صورت کلی برای دیجیتال مارکتینگ تعریف واحدی وجود ندارد. به بازاریابی و تبلیغات محصولات و خدمات که با استفاده از ابزار دیجیتال صورت می گیرد، دیجیتال مارکتینگ می گویند.در واقع بازاریابی با ابزار دیجیتال است. در ادامه تعاریف دیگری از دیجیتال مارکتینگ نیز آورده ایم:
نیل پتل (دیجیتال مارکتر معروف) : دیجیتال مارکتینگ به هرگونه ای از بازاریابی محصولات و خدمات می گویند که از طریق دستگاه های الکترونیکی انجام می شود.یکی از سایت های معتبر در حوزه بازاریابی به نام hubspot ، به این نکته اشاره کرده است که دیجیتال مارکتیگ یک چتر مفهومی محسوب می شود.
اولین بازاریابی دیجیتال در صد سال پیش اتفاق افتاده است، زمانی که بعد از یک اجرای اُپرا از طریق رادیو، بلیط های آن اجرا به سرعت فروخته می شود. پس دیجیتال ماکتینگ واژه ی جدیدی نیست.

بازاریابی اینترنتی
بازاریابی اینترنتی

اهمیت بازاریابی دیجیتال


بازریابی دیجیتال با سرعتی زیاد در حال رشد می باشد و توانسته است گزینه های شغلی بسیاری برای افراد مختلف ایجاد کند. با استفاده از شبکه های اجتماعی می توانند به راحتی کسب و کاری جدید را شروع کنند. با استفاده از ابزار دیجیتال مارکیتینگ و استراتژی های قوی می توانید مشتری های بالقوه را تبدیل به مشتریان بالفعل کنید و پیشرفتی زیاد در فروش خود داشته باشید.در بستر های اینترنت شما به راحتی می توانید با کمک دیجیتال مارکتینگ مخاطبان و کاربران بسیاری را جذب سایت خود کنید. یکی از حوزه هایی است که همیشه نکات جدیدی برای یادگیری در آن وجود دارد.با یادگیری دیجیتال مارکتینگ شما می توانید در هزینه های تبلیغاتی کسب و کارخود صرف جویی کنید.
بازاریابی دیجیتال می تواند به دو روش آنلاین و آفلاین صورت بگیرد.در ادامه به تعریف این دو روش می پردازیم.

بازاریابی دیجیتال به صورت آنلاین:


در این نوع بازاریابی با استفاده از اینترنت و با کمک دیگر ابزار های دیجیتال می توان با سرعت و دقت بیشتری با مشتریان در ارتباط بود.

بازاریابی دیجیتال به صورت آفلاین:


به همه ی فعالیت های بازاریابی که به صورت سنتی ولی با استفاده از ابزار دیجیتال انجام شود در این دسته قرار می گیرند.
بازاریابی رادیویی ، بازاریابی تلوزیونی ، بازاریابی تلفنی و بازاریابی محیطی ارتقا یافته جزء بازاریابی دیجیتال به صورت آفلاین هستند.
برای مثال بازاریابی با سمپلینگ و یا بیلبوردهای الکترونیکی که زمانی بسیار رواج داشت را می توان جزء بازاریابی محیطی ارتقایافته نام برد.
در بازاریابی به صورت آفلاین معایبی وجود دارد که در ادامه به آن می پردازیم:
سفارش سازی پیام تبلیغاتی برای کاربران و مشتریان دشوار است و هزینه بالایی دارد. نکته ی قابل تامل دیگر این است که شما با استفاده از بازاریابی آفلاین نمی توانید به درستی میزان موفقیت در تبلیغات را ارزیابی و مورد بررسی قرار دهید. تبلیغات هدفمند نیستند.

انواع ابزارهای دیجیتال مارکتینگ :


بازاریابی توسط موتورهای جست وجو
بهینه سازی برای موتور جستجو
وب سایت مارکتینگ
ایمیل مارکتینگ
تبلیغات کلیکی
مدیریت شبکه های اجتماعی
تحلیل داده
تبلیغات در شبکه های اجتماعی
ارسال رپورتاژ آگهی
چت آنلاین
کوتاه کننده لینک
بازاریابی موبایلی

در ادامه به صورت مختصر این موارد توضیح داده خواهد شد.

ابزار های تحلیل و آنالیز داده:


1) گوگل آنالیتیکس : گوگل انالیتیکس مجموعه ای از گزارش های رفتار کاربران سایت را ،در اختیارتان قرا می دهد. مثلا کاربران از چه طریقی وارد سایت شما شده اند و چه مسیری طی کرده اند.
2) متریکس : یک ابزار دیجیتال مارکتینگ ایرانی محسوب می شود. متریکس به عنوان یک ابزار تحلیل گر شخص ثالث، نتایج تمامی گزارش ها را به صورت قابل فهم و کاملا بی طرف به تبلیغ کنندگان ارائه می دهد. متریکس همانند نمونه های بین المللی خود، قابل اطمینان می باشد. متریکس در یافتن تخلف در کمپین ها و مشخص کردن نحوه رفتار کاربران در اپلیکیشن و حتی اینکه کاربران از چه طریقی جذب شدن به شما کمک می کند.

بهینه سازی موتور جست وجو:


امروزه اگر صاحب کسب و کاری هستید برای پیشرفت کاری خود، بسیار اهمیت دارد که خدمات شما جز لیست های ابتدایی گوگل قرار گرفته باشد که هنگام نیاز کاربر، در دسترس باشید و بتوانید آن را کمک کنید. باید توجه داشته باشید محتوایی که تولید می کنید توسط دو ارزیاب بررسی می شود: یکی موتور های جست وجو و سپس کاربران. ابزار های دیجیتال بسیاری وجود دارد که شما را در این امر کمک کنند به عنوان مثال :SEMrush ،MOZ و الکسا ابزارهای دیجیتال مارکتینگ هستند که به کسب رتبه بهتر در گوگل به شما کمک می کند.

بازاریابی اینترنتی
بازاریابی اینترنتی

ایمیل مارکتینگ:


ایمیل مارکتینگ یکی از انواع دیجیتال مارکتینگ است که نرخ بازگشت سرمایه خوبی دارد. ابزارهای مهم در بهینه کردن ایمیل مارکتینگ :
Mailchim: یکی از قدرتمند ترین ابزار دیجیتال مارکتینگ در جهان است شما با استفاده از این ابزار می توانید در هر ماه 12000 ایمیل به دو هزار نفر به صورت رایگان ارسال کنید. به شما این امکان را می دهد که رفتار کاربران خود را نیز تحلیل کنید و محتوا و ایمیل های جذاب تری ایجاد کنید. میل چی ، میل تاز ، نامه رسان چابک نمومه های ایرانی این ابزار هستند.

تبلیغات کلیکی :


در این نوع از تبلیغات شما به ازای هر کلیک کاربر که تبلیغ را دیده هزینه پرداخت می کنید.
تبلیغات در شبکه های اجتماعی :
تبلیغات در شبکه های اجتماعی نمونه ای از دیجیتال مارکتینگ است. با استفاده از شبکه های اجتماعی شما می توانید برند خود را ایجاد و آن را گسترش دهید.

مدیریت شبکه های اجتماعی :


ابزار هایی وجود دارند که به شما در مدیریت همزمان شبکه های اجتماعی کمک می کنند. حضور هدفمند ، فعال و مداوم در شبکه های اجتماعی باعث پیشرفت در حوزه کسب و کاری می گردد. به عنوان مثال : نوین هاب، کاوان و سوشیالو نمونه ای از ابزار های مدیریت شبکه های اجتماعی می باشد.

ارسال پوش نوتیفیکیشن:


با استفاده از این ابزار می توان تعامل بین خود و کاربران را افزایش داد.پوش نوتیفیکیشن شبیه به پیام کوتاه است که شامل متن کوتاه، عکس و تیتر باشد.

انتشار رپورتاژ آگهی:


کسب و کارها برای افزایش فروش کالا های خود و برندسازی و برقراری روابط بین کاربران و دیده شدن هر چه بیشتر توسط کاربران، از رپورتاژ آگهی (به معنی انتشار محتوا در سایر رسانه ها می باشد) یا در واقع نوعی از تبلیغات متنی در قالب گزارش و خبر است، استفاده می کنند.
کوتاه کردن لینک :
با استفاده از این ابزار می توانید آدرس های بلند سایت خود را به آدرس های کوتاه و جذابی تبدیل کنید. با گذاشتن لینک های کوتاه شده سایت خود در شبکه های اجتماعی یا در قالب پیامک می توان به دست مخاطبان برسانید. برای اینکار تعداد زیادی ابزار خارجی و ارانی در دسترس قرا دارد به عنوان مثال : لیش ، پی لینک و لینک پی از نمونه های داخلی وow.ly و bitly از نمونه های خارجی هستند.

چت آنلاین:


قرار دادن چت انلاین در قسمتی از سایت باعث می شود کاربران پشتیبانی قوی سایت را متوجه شوند. با استفاده از چت آنلاین، برقراری تعامل بهتر با کاربران امکان پذیر می باشد.چت آنلاین های ایرانی شامل : رای چت ، دینگ چت ،دیالوگ و … می باشند.

مفهموم بازاریابی دورن گرا و برون گرا:

بازاریابی متعارف
بازاریابی متعارف


در بازاریابی درون گرا یا ربایشی ، تلاش می کنیم با استفاده از بازاریابی محتوا کاری کنیم تا مشتری به سراغ ما بیاید و جذب کسب و کار ما شود. برعکس در بازاریابی برون گرا ما به سراغ مشتری می رویم.

وظایف مدیر دیجیتال مارکتینگ :


با توجه به بودجه شرکت به سعی در افزایش شناخت برند و جذب کاربران از همه کانالهای بازاریابی دیجیتال را دارند.در شرکت های کوچک امکان دارد همه ی مسئولیت بازاریابی دیجیتال بر عهده یک شخص باشد ولی در شرکت های بزرگ هر یک از کانال های دیجیتال مارکتینگ یک متخصص نیاز دارد.

پیاده سازی دیجیتال مارکتینگ:
1) تعریف اهداف
2) شناسایی مخاطبان
3) تعیین بودجه برای هر کانال دیجیتال خود
4) ایجاد تعادل میان استراتژی ها رایگان و پرداختی
5) بهینه سازی داده های دیجیتال برای موبایل
6) تحقیق درباره کلمات کلیدی
7) عمل کردن با توجه به ارزیابی آنالیزها

کلام آخر
می توان گفت دیجیتال مارکتینگ یک نوع دانش و نیاز اصلی هر کسب وکاری می باشد که به صورت آنلاین قصد فعالیت دارد. برای موفقیت در این حوزه باید مبانی و اصول بازریابی را به خوبی فرا بگیرید. در حال حاضر شما هرچه بیشتر از فرصت های بازاریابی دیجیتال استفاده کنید می توانید به رشد شرکت یا کسب و کار خود کمک کنید.
نظرات ارزشمند خود را با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول دیجیتال مارکتینگ

آیا برای بازاریابی دیجیتال باید هزینه بسیاری پرداخت کرد؟

به استراتژی شما در حوزه بازاریابی دیجیتال بستگی دارد.

آیا استفاده از دیجیتال مارکتینگ برای همه کسب و کار ها موثر است؟

بله، با توجه به گستردگی کاربردهای بازاریابی دیجیتال، برای انواع کسب و کارها با استفاده از تکنیک های مختلف قابل استفاده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *