تبلیغات CPA چیست؟ چگونه به ازای هر اقدام پرداخت کنیم؟

cost per action

در دنیای دیجیتال مارکتینگ، جایزه‌بندی کاربران بر اساس رفتار آنها یکی از استراتژی‌های کلیدی برای افزایش فروش و بهینه‌سازی هزینه‌های تبلیغاتی شده است. تبلیغات CPA (Cost Per Action) یا “هزینه به ازای اقدام” یکی از پرکاربردترین مدل‌های این حوزه است که اجازه می‌دهد تبلیغ‌دهندگان تنها در صورت انجام یک اقدام خاص توسط کاربران، هزینه بپردازند. این روش نه تنها به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا بازگشت سرمایه (ROI) بالاتری بدست آورند، بلکه اطمینان حاصل کند که هزینه‌های تبلیغاتی آنها به نحوه‌ای مؤثر و هدفمند استفاده می‌شوند.

مقاله زیر به بررسی جزئیات تبلیغات CPA می‌پردازد؛ از تعریف این مدل، نحوه کارکرد آن، مزایا و چالش‌های آن، تا راهکارهایی برای موفقیت در کمپین‌های CPA. این متن قصد دارد به شما کاربران، بازاریابان و مدیران کسب‌وکار، دانش لازم را برای استفاده بهینه از این روش تبلیغاتی ارائه دهد تا بتوانید تصمیمات دقیق‌تری در زمینه بازاریابی دیجیتال خود بگیرید.

آیا می‌خواهید بدانید چگونه می‌توانید با استفاده از تبلیغات CPA، فعالیت بازاریابی خود را بهبود بخشید؟ با ما همراه باشید تا به تمامی پرسش‌های خود پاسخ داده شود!

در دنیای تبلیغات آنلاین، روش‌های مختلفی برای اجرای کمپین‌های تبلیغاتی وجود دارد. شما می‌توانید به موتورهای جستجو یا سایر ناشران اینترنتی که تبلیغات شما را میزبانی می‌کنند، به ازای هر کلیک روی تبلیغ (PPC)، هر هزار بار نمایش تبلیغ (CPM) یا هر بار انجام یک اقدام مرتبط با فروش (CPA) پرداخت کنید.

گزینه سوم شامل کلیک کردن کاربر روی تبلیغ شما و ثبت نام برای آزمایشی رایگان از یک محصول، ثبت نام برای دانلود رایگان یا خرید محصول شما است.

این روش تبلیغات آنلاین هزینه به ازای اقدام (CPA) نامیده می‌شود. همچنین ممکن است آن را با عناوینی مثل «هزینه به ازای جذب مشتری»، «پرداخت به ازای اقدام» (PPA:pay per action) نیز شنیده باشید.

تبلیغات CPA چیست؟

تبلیغات CPA چیست؟

بازاریابی CPA نوعی بازاریابی وابسته (affiliate marketing) است که کسب‌وکارها برای تبلیغ محصولات خود از آن استفاده می‌کنند. در این روش، شما برای هر اقدام هدفمند مخاطب، مبلغ ثابتی پرداخت می‌کنید. این اقدامات، همان تبدیل یا کانورژن هستند. انواع تبدیل شامل ثبت‌نام، دانلود، عضویت و خرید است.

هزینه به ازای اقدام به این معنی است که یک تبلیغ‌کننده یا صاحب برند تنها زمانی پرداخت می‌کند که تلاش‌های همکارانش در بخش مارکتینگ منجر به تبدیل شده باشد. این مقاله توضیح می‌دهد که بازاریابی CPA چگونه کار می‌کند.

تبلیغات CPA چگونه کار می‌کند؟

این فرآیند شامل سه بازیگر اصلی است:

  • کسب‌وکار یا تبلیغ‌کننده‌ای که مالک محصول مورد تبلیغ است.
  • همکار (ناشر) که محصول را به مخاطب هدف کسب‌وکار تبلیغ می‌کند.
  • شبکه CPA که کسب‌وکار و بازاریاب را به هم متصل می‌کند.

فرض کنید سال‌ها یک خبرنامه آنلاین داشتید. حالا در سال جدید کاری خود لاین جدید به بیزینس خود اضافه کرده‌اید به نام دکه آنلاین. دوست دارید مخاطبانتان مجله‌های خودشان را از شما بخرند. پس هدف یا اقدام مد نظرتان این است:

«خرید از دکه آنلاین»

این خواسته را در قالب یک پروژه بازاریابی تعریف می‌کنید. سر و کله یک افیلیت مارکتر خلاق پیدا می‌شود و پروژه را می‌پذیرد. او یک لندینگ پیج جذاب می‌سازد؛ سپس برای گرفتن ورودی از تبلیغات در گوگل و برخی بنرهای تبلیغاتی از یک شبکه معتبر کمک می‌گیرد. اکشن نهایی در گوگل ادز را «صفحه پرداخت» در نظر می‌گیرد و اینطور به ازای هر خرید مشتری، شما به عنوان صاحب کسب و کار هزینه تبلیغات را می‌پردازید.

مثال بالا نشان می‌دهد که بازاریابی CPA چگونه کار می‌کند.

اصطلاحات شبکه CPA

شبکه CPA

اصطلاحات مهم شبکه CPA عبارتند از:

  • نرخ تبدیل(conversion): نرخ تبدیل یا conversion درصد کاربرانی است که اقدام پیشنهادی را انجام می‌دهند.
  • کوکی‌ها (website cookies): فایل‌های متنی داده محور که تبلیغ‌کنندگان برای ردیابی ارجاعات از آن استفاده می‌کنند. کوکی‌ها به هر بازدیدکننده وب سایت یک شناسه منحصر به فرد اختصاص می‌دهند و ردیابی می‌کنند که آیا آن‌ها اقدام پیشنهادی را انجام داده‌اند یا خیر.
  • هزینه به ازای اقدام (CPA): مبلغی که تبلیغ‌کننده برای هر اقدامی که همکار معرفی می‌کند، موافقت می‌کند به همکار پرداخت کند.
  • درآمد به ازای کلیک (EPC): مبلغی که همکار هر بار که کسی روی لینک‌های تبلیغ کننده کلیک می‌کند، به دست می‌آورد.
  • بازگشت سرمایه (ROI): سود یک تبلیغ‌کننده از کمپین بازاریابی CPA خود.

روش محاسبه CPA 

فرمول تبلیغات CPA ساده است: کل هزینه تبلیغات در یک دوره زمانی مشخص / تعداد کل تبدیل‌ها. 

روش محاسبه CPA 

به عنوان مثال، اگر 100 دلار برای تبلیغات هزینه کنید و 5 تبدیل دریافت کنید، CPA شما 100/5 = 20 دلار است.

انواع بازاریابی CPA

CPA

تبلیغات CPA دو دسته اصلی دارد: پرداخت به ازای لید و پرداخت به ازای اقدام.

پرداخت به ازای لید (PPL)

در این حالت، تبلیغ‌کننده درصدی از هر فروش ایجاد شده را به ناشر تبلیغ (شبکه) پرداخت می‌کند. در واقع ناشر تنها در صورتی کمیسیون دریافت می‌کند که فروش ایجاد کند.

به عنوان مثال، یک پلتفرم بازی آنلاین یک پیشنهاد را در یک شبکه CPA قرار می‌دهد. او به ازای هر مشتری جدید که نسخه پریمیوم بازی را بخرد؛ پیشنهاد کمیسیون 200 دلاری به همکار می‌دهد. یک بازاریاب CPA این پیشنهاد را می‌بیند و قبول می‌کند. سپس او کاربران را متقاعد می‌کند که در پلتفرم بازی ثبت‌نام کنند و اشتراک پریمیموم بگیرند. 

پرداخت به ازای اقدام (PPA)

در این حالت، ناشر زمانی کمیسیون دریافت می‌کند که یک اقدام خاص را برای تبلیغ‌کننده ایجاد کند. این اقدام می‌تواند بازدید از وب سایت، ثبت نام در خبرنامه، پر کردن فرم تماس، رزرو و غیره باشد.

برای درک تفاوت لید و اکشن به مثال‌ها در جدول زیر توجه کنید. در هر کدام تبلیغ کننده زمانی پرداخت می‌کند که:

پرداخت به ازای لیدپرداخت به ازای اقدام
کاربر در اپلیکیشن ثبت نام کند کاربر اپلیکیشن را دانلود کند 
کاربر بعد از وارد کردن ایمیل، کامنت بگذاردکاربر بلاگ پست شما را لایک کند
کاربر محصول را بخردکاربر محصول را به سبد خرید خود اضافه کند

مزایای تبلیغات CPA

مزایای این نوع بازاریابی برای تبلیغ‌کنندگان شامل موارد زیر است:

  1. بازگشت سرمایه بالاتر:
    بازاریابی CPA نسبت به سایر روش‌های تبلیغات، بازگشت سرمایه (ROI) بالاتری ایجاد می‌کند. زیرا تبلیغ‌کنندگان تنها زمانی پرداخت می‌کنند که یک تبدیل ایجاد شود. به این ترتیب، این روش از هدر دادن پول در کمپین‌های دیجیتالی که ممکن است در وهله اول تبدیل ایجاد نکنند، جلوگیری می‌کند. البته این روش نسبت به سایر گزینه‌های تبلیغاتی، روش گران‌‎تری است.
  2. انعطاف‌پذیری:
    شما می‌توانید به راحتی کمپین‌های بازاریابی CPA خود را با افزایش ترافیک وب سایت یا وبلاگ خود گسترش دهید. فقط به ایجاد محتوای خوب و جذب کاربران ادامه دهید و با افزایش ترافیک خود، فروش بالاتری کسب خواهید کرد.
  3. نرخ تبدیل بالاتر:
    کمپین‌های CPA نسبت به سایر انواع تبلیغات نرخ تبدیل بالاتری دارند. این اتفاق به این دلیل می‌افتد که شما محصولاتی را تبلیغ می‌کنید که برای مخاطب شما مرتبط هستند.
تبلیغات CPA

چالش‌های تبلیغات CPA:

  • کلاهبرداری: امکان کلاهبرداری در این مدل تبلیغاتی وجود دارد، بنابراین انتخاب یک شبکه CPA معتبر بسیار مهم است.
  • هزینه بالای هر اقدام: در برخی موارد، هزینه هر اقدام می‌تواند بالا باشد.
  • پیچیدگی: درک کامل مفاهیم و اصطلاحات مرتبط با تبلیغات CPA ممکن است برای برخی افراد پیچیده باشد.

چگونه هزینه به ازای اقدام می‌تواند به تبلیغ‌کنندگان آسیب برساند؟

در واقع، اگر نسبت لیدها به فروش شما پایین باشد، ممکن است در یک کمپین CPA پول از دست بدهید. زیرا ممکن است به ناشران تبلیغ برای لیدها بیشتر از درآمد فروش خود پرداخت کنید.

اگر در حال از دست دادن پول هستید، می‌توانید با ناشران تبلیغات CPA خود، در مورد عدد کمتر مذاکره کنید. یا می‌توانید کمپین را به یک کمپین CPA مبتنی بر فروش تغییر دهید. 

نکات کلیدی برای موفقیت در کمپین‌های CPA

  • انتخاب شبکه CPA مناسب: انتخاب یک شبکه CPA معتبر و با تجربه بسیار مهم است.
  • تعریف اهداف مشخص: قبل از شروع کمپین، اهداف خود را به طور دقیق تعریف کنید.
  • پایش و بهینه‌سازی مداوم: کمپین‌های CPA نیاز به پایش و بهینه‌سازی مداوم دارند.
  • توجه به کیفیت ترافیک: تمرکز بر روی جذب ترافیک با کیفیت بالا، احتمال موفقیت کمپین را افزایش می‌دهد.

هر اقدام چقدر باید هزینه داشته باشد؟

هر اقدام چقدر باید هزینه داشته باشد؟

هرچند در نهایت تصمیم پذیرش یا رد پیشنهاد شما بر عهده ناشر است، باید با یک رقم مشخص وارد مذاکرات هزینه در ازای اقدام (CPA) شوید. تعیین میزان مبلغی که حاضرید برای هر اقدام هزینه کنید، نیازمند تحقیق است.

برای مثال، اگر قبلاً در کمپین هزینه در ازای کلیک یا هزینه در ازای نمایش مشارکت داشته‌اید، باید محاسبه کنید که برای هر تبدیل، چه لید باشد چه فروش، چقدر پرداخت می‌کنید. می‌توانید این مقدار را با استفاده از یک ماشین حساب آنلاین هزینه در ازای اقدام، مانند آنچه توسط ClickZ ارائه می‌شود، تعیین کنید.

برای محاسبه هزینه در ازای اقدام خود، باید هزینه در ازای هزار نمایش یا هزینه در ازای کلیک، نرخ تبدیل و در صورت کمپین هزینه در ازای نمایش، نرخ کلیک را وارد کنید. می‌توانید این اطلاعات را از حساب پرداخت در ازای کلیک خود یا یک ابزار تجزیه و تحلیل وب دریافت کنید.

پس از محاسبه CPA فعلی خود، باید سعی کنید از CPA پایین‌تری برای یک کمپین هزینه در ازای اقدام استفاده کنید.

استراتژی CPA در گوگل ادز 

گفتیم که پرداخت به ازای هر اقدام (CPA) کل هزینه صرف شده برای دریافت اقدامات مورد نیاز از مشتریان است. این اقدام معمولاً یک خرید، ثبت نام، عضویت و بسیاری موارد دیگر است. در گوگل ادز نیز همینطور است. CPA به عنوان یک استراتژی در گوگل ادز وجود دارد که امکان بیدینگ خودکار را فراهم می‌کند. تبلیغ‌دهندگان از این استراتژی برای تعیین میانگین هزینه دلخواه خود برای هر تبدیل استفاده می‌کنند.

استراتژی CPA در گوگل ادز 

هنگامی که از CPA استفاده می‌کنید، گوگل ادز از ماشین لرنینگ برای پیش‌بینی عملکرد تبلیغات شما استفاده می‌کند. این سیستم پیش‌بینی می‌کند که کدام کلیک‌ها احتمالاً منجر به تبدیل می‌شوند و در نتیجه بید را به گونه‌ای تنظیم می‌کند تا آن کلیک‌های خاص را جذب کند. با این کار، استراتژی CPA در گوگل ادز به شما کمک می‌کند تا حداکثر تعداد تبدیل را برای بودجه مشخص دریافت کنید و به هدف خود برسید.

این رویکرد در گوگل ادز مبتنی بر داده است. تاریخچه کمپین و عوامل مختلفی مانند زمان، مکان و دستگاه را در نظر می‌گیرد.

جمع بندی

تبلیغات CPA یک ابزار قدرتمند برای کسب‌وکارهایی است که به دنبال افزایش فروش و بازگشت سرمایه خود هستند. با این حال، برای موفقیت در این مدل تبلیغاتی، درک کامل اصول و انتخاب یک استراتژی مناسب ضروری است.

تبلیغات CPA چیست؟

تبلیغات CPA (Cost Per Action) نوعی بازاریابی وابسته است که در آن کسب‌وکارها برای هر اقدام هدفمند مخاطب، مبلغ ثابتی پرداخت می‌کنند. این اقدامات شامل ثبت‌نام، دانلود، عضویت و خرید می‌شوند.

چگونه تبلیغات CPA کار میکند؟

فرآیند تبلیغات CPA شامل سه بازیگر اصلی است: کسب‌وکار (مالک محصول)، ناشر (همکاری کننده برای تبلیغ محصول) و شبکه CPA (متصل کننده کسب‌وکار و ناشر). به عنوان مثال، اگر شما محصولی دارید و می‌خواهید به فروش برسد، ناشر یک لندینگ پیج جذاب ایجاد می‌کند و با استفاده از تبلیغات، کاربران را به صفحه پرداخت هدایت می‌کند. شما فقط زمانی پرداخت می‌کنید که کاربر محصول را خریداری کند

مزایا و چالش های تبلیغات CPA چیست؟

مزایا: بازاریابی CPA بازگشت سرمایه بالاتر، انعطاف‌پذیری بیشتر و نرخ تبدیل بالاتری نسبت به سایر روش‌های تبلیغاتی دارد.
چالش‌ها: امکان کلاهبرداری، هزینه بالای هر اقدام و پیچیدگی درک مفاهیم مرتبط با این مدل وجود دارد.

Share this post :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *