تا حالا با حجم بالایی از تبلیغات آشنا شدین که هیچ اهمیتی براتون نداشته باشه؟ مثلا فروشگاه مبلمان در شهر دیگه ای که بارها و بارها به من پیام می داد و من از خودم می پرسیدم چجوری بلاک میشن که پیام هاشون رو نبینم؟ دلیل اینکه بسیاری از شرکت ها و تجارت ها با وجود صرف هزینه بالا هیچ بازخوردی از مشتری نمی بینند موضوعی است که در این مطلب به آن می پردازیم؛ یعنی پرسونای مخاطب

پرسونای مخاطب چیست؟

اگر بخواهم خیلی ساده بیان کنم؛ پرسونای مخاطب هر چیزی است که درباره مخاطبان ایده آل شما باشد. این می تواند شامل الگوهای رفتاری، اهداف، نیاز ها و هر ویژگی شخصیتی باشد که به مخاطب یا مشتری ایده آل شما نزدیک است..

 این درست است که مخاطبان هدف شما تعداد افراد زیادی را شامل می شود ، اما پرسونای مخاطب یک شخصیت مخاطب خاص را در قالب مشتری نشان می دهد.

قرار نیست پرسونای مخاطب جزئیات یک شخص خاص را بیان کند، بلکه پرسونا بازتابی از برخی افراد است.

اجازه بدید با مثال این موضوع را بیان کنم. فرض کنید تجارت شما یک فروشگاه بوتیک گل است. بازار هدف شما شامل تمام افرادیست که دلیلی برای خرید گل در نزدیکی بوتیک شما دارند (یا حتی افراد در مکان های دورتر، زیرا می توانید برای تحویل سفارش آنلاین گل هم اقدام کنید) . شما مشخصات جمعیتی عمومی اشخاص در منطقه خود را بررسی می کنید، مانند سطح متوسط ​​درآمد ، سن و جمعیت. با این کار بیشتر به بازار هدف خود دسترسی پیدا می کنید و می توانید محصول و خدمات را با توجه به نیاز مشتری ارائه دهید

چرا به شناخت پرسونای مخاطب نیاز داریم؟

پرسونا یعنی چه

یکی از مولفه های اصلی پیشرفت در هر شغل ، درک درست از مشتری است. در مراحل اولیه (مانند ایجاد طرح تجاری خود) بر بازارهای هدف تمرکز کرده و مخاطبان خود را به صورت گسترده شناسایی می کنید. با مشخص شدن استراتژی تجارت خود ، می توانید با شناخت پرسونای مخاطب، مشتری خود را بهتر بشناسید و آنها را به مشتریان وفادار تبدیل کنید. .

چرا پرسونای مشتری برای تجارت شما مهم است؟

شناخت پرسونای مشتری کار بسیار مهم، به خصوص برای تجارت های نوپاست. این کار ارزش سرمایه گذاری دارد.

بدون پرسونای مشتری ، از کجا می فهمید که کدام پیام رسان برای بازار هدف شما جذاب تر است؟ یا برای رسیدن به بازار هدف خود به کجا مراجعه کنید؟ یا اینکه چگونه می توان در شبکه های اجتماعی با مشتری صحبت کرد؟

وقتی درک درستی از مخاطب خود ، نیازها ، علایق ، سلیقه ها و ترجیحات آنها نداشته باشید ، چگونه می توانید به مخاطبان خود بهتر خدمات دهید؟ شناخت مخاطبان به شما این امکان را می دهد که خدمات ، فرایندها ، محصولات و محتوای مورد نیاز مخاطب یا مشتری را ارائه دهید. شما قادر خواهید بود مشکلات آنها را بهتر حل کنید و بر چالش های موجود در تجارت تان غلبه کنید

چگونه پرسونای مخاطب را طراحی کنیم؟

پرسونای مشتری چیست

برای شناخت پرسونای مخاطب راههای زیادی وجود دارد. روشی که انتخاب می کنید براساس منابع، زمان ، هزینه سرمایه گذاری و اهداف تجاری شما خواهد بود.

مخاطب عمومی (شخصیتی موقت)

می توان با شناخت بخشی از مخاطب هدف خود ، با استفاده از اطلاعاتی مانند جزئیات جمعیت ، علایق و ویژگی های رفتاری ، پرسونای مخاطب را ایجاد کرد. آنها را یک شخصیت خیالی در نظر بگیرید. برای سهولت در تصور کردن آنها یک چهره و یک اسم به آنها می دهید. ویژگی های رفتاری و سلیقه های آنها را در نظر بگیرید..

این یک نقطه شروع عالی برای مشاغل جدید است که به داده های دقیق و همچنین منابع لازم برای انجام تحقیقات عمیق دسترسی ندارند. همانطور که تجارت شما پیشرفت می کند ، این داده ها کامل تر می شود. خوب است که در اولین مرحله از تجربیات خودتان استفاده کنید. از خودتان درباره بهترین مشتری و نیازهایش بپرسید..

پرسونا مبتنی بر داده و تحقیق

اگر به داده ها یا توانایی انجام تحقیقات دسترسی دارید ، می توانید پرسونای دقیق تری ایجاد کنید..

با جمع آوری اطلاعات در مورد مشتریان فعلی و مخاطبان اجتماعی خود ، می توانید جزئیات بیشتری را با دقت بیشتری توصیف کنید، ویژگی هایی مثل::

همچنین بسته به تجارت و مخاطب خود ، ممکن است بخواهید اطلاعاتی را در مورد درآمد، ارزش طول عمر و هزینه متوسط ​​در هر معامله داشته باشید.

از مخاطبان خود نظرسنجی کنید

می توانید از مشتریان فعلی (یا ایده آل) خود نظرسنجی کنید و از پاسخ های آنها برای رشد پرسونای مخاطبان خود استفاده کنید. این می تواند یک روش واقعاً عالی برای مشاغل جدید یا محرکی برای جذب کلمات ، زبان و افکار واقعی مخاطبانشان باشد.

شما می توانید این نظرسنجی را به صورت حضوری یا از طریق تلفن انجام دهید ، لینکی برای یک نظرسنجی آنلاین ارسال کنید یا با یک شرکت قراردادی برای این تحقیق ببندید..

اگر هنوز مشتری ندارید ، با افراد یا مشاغل مرتبط با کار خود تماس بگیرید!

وقتی نظرسنجی های خود را به پایان رساندید ، توصیه می کنم همه پاسخ های هر سوال را با هم در یک سند جمع کنید. در اولین مرحله تمام پاسخ هایی که دریافت کردید را وارد کنید.شباهت ها  الگوها و ویژگی های مشتریان را بنویسید و آنها را دسته بندی کنید. به این صورت شخصیت مخاطبان خود را خواهید فهمید..

نحوه استفاده از پرسونای مخاطب

وقتی زمان گذاشتید و شخصیت های دقیق مخاطب را بررسی و تهیه کردید ، وقت آن است که آنها را در استراتژی بازاریابی خود قرار دهید. هم اکنون شما درک درستی از اهداف و شخصیت مخاطبان خود در مراحل اولیه خواهید داشت.

به یاد داشته باشید ، لیستی از ویژگی های برابر نیست! یک پرسونای مخاطب توصیف واقع گرایانه ای از یک شخص در بخش شما است. می تواند مفید باشد که داستانی در مورد هر شخص ایجاد کنید ، جزئیات مربوط به مراحل مختلف زندگی آنها و اینکه چگونه این مراحل زندگی بر تصمیمات خرید آنها تأثیر می گذارد ، یا حتی نقل قول هایی در مورد مبارزات آنها و اینکه محصول یا خدمات شما چه سودهایی برای آنها دارد ، مفید باشد.

“بدون پرسونا ، فقط می توانید حدس بزنید مخاطبان شما چه محتوا یا محصولی می خواهند.” – جودی هریس

اشخاص شما به شما کمک می کنند پیام های صحیحی را ایجاد کرده و فرایندهایی را در کسب و کار خود ایجاد کنید که به مخاطبان شما بهتر خدمت کند. مسلح به شخصیت های مخاطب دقیق خود ، قادر خواهید بود تا به مشکلات و مشکلات درد آنها کمک کنید تا مشکلات آنها را حل کنید.

اشخاص شما می توانند درباره انواع محتوا که به خوبی در هر بخش بازار طنین انداز است به شما بگویند و به شما کمک کنند ایده هایی را جلب کنید که توجه مخاطبان شما را به خود جلب کند.

منبع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *